Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Залужний прокоментував прослушку в своєму кабінеті: як відреагував головнокомандувач

Напередодні стало відомо, що на робочому місці головнокомандувача ЗСУ знайшли прослушку

Фото: Facebook/Валерій Залужний. Колаж: Pro Владу

Залужний прокоментував наявність прослушки в своєму кабінеті

Фото: Facebook/Валерій Залужний. Колаж: Pro Владу

Валерій Залужний підтвердив наявність прослушки у своєму кабінеті. Проте, головнокомандувач міг би заїхати туди тільки сьогодні.

Про це Валерій Залужний розповів у коментарі "РБК-Україна".

Ймовірно, що шпигуни не встигли почути важливої інформації, адже мікрофон виявили під час попередньої перевірки кабінету.

Крім того, Залужний розповів, що це приміщення не було його постійним місцем роботи.

"В мене є декілька місць, де я працюю. І от в одному з них це сталося. Я там давненько вже не був. Але ми перевірили й знайшли", — розповів головком.

Варто зауважити, що прослушку знайшли не лише в кабінеті Залужного.

Зі слів головнокомандувача, він дуже сумнівається, що прослушку міг встановити хто із його команди. Однак, слідство має встановити особи винних.

"Це приміщення і раніше використовувалося. Але перерва була досить суттєвою. Тому це просто вже під мою зустріч, мабуть, готувалися", — заявив Залужний.

В кабінеті Залужного знайшли прослушку

Раніше ми писали, що у кабінеті Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного було знайдено пристрій для прослуховування. Про це повідомила Служба безпеки України.

Пристрій був виготовлений з елементів невстановленого зразка, тому його виробник поки що невідомий. СБУ відкрила кримінальне провадження за статтею 359 ч.2 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) ККУ.

Встановлення прослуховування в кабінеті Залужного є серйозним порушенням, яке може мати негативні наслідки для безпеки України. СБУ розслідує справу та намагається встановити, хто може бути винним у цьому злочині.

Залужний планує контрнаступ

Також ми зазначали, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний планує новий контрнаступ у 2024 році. Для цього Україні потрібне нове озброєння, зокрема:

  • танки Abrams;
  • гелікоптери Black Hawk;
  • гелікоптери Apache;
  • ракетні комплекси великої дальності;
  • броньована техніка, дрони тощо;
  • літаки F-18, F-16.

За словами аналітиків, завдяки цьому озброєнню Україна зможе вести більш ефективний контрнаступ, особливо в Херсонській області, де російські укріплення не такі сильні, як на інших напрямках.

Наразі Україна отримує від США та інших країн значну військову допомогу, але її поки що недостатньо для масштабного контрнаступу. Однак, якщо Залужний отримає нове озброєння, то у нього з'явиться реальна можливість відвоювати окуповані території.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у росіян є плани щодо війни в Україні до 2026-го року. Також ми повідомляли, що начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав свій прогноз щодо закінчення російсько-української війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.