Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

В піцерії Харкова відмовилися нагодувати бійця: подробиці скандалу

Піцерія мережі "Тратторія" в Харкові опинилася в центрі скандалу після того, як персонал відмовився обслуговувати військовослужбовця ЗСУ сержанта Вадима Мохова

Фото: Facebook/Вадим Мохов. Колаж: Pro Війну

В Харкові відмовились нагодувати військовослужбовця

Фото: Facebook/Вадим Мохов. Колаж: Pro Війну

В одній із харківських піцерій відмовилися обслуговувати військового з причини "відсутності місць". Однак вільних столиків у залі було вдосталь. Бійця виставили із закладу громадського харчування через те, що він був одягнутий в мультикам, а це дратує відвідувачів.

Про це розповів сам військовий Вадим Мохов на своїй сторінці у соціальній мережі.

"Мене "ввічливо" виставили з ресторану, бо я в військовій формі, а вона дратує відвідувачів і персонал. Сказали, що немає місць. Все зайнято. Хоча половина столів була вільна. І на моє зауваження на цей факт, відповіли, що все зарезервовано. Але цю неприязнь в очах персоналу і відвідувачів відчуваєш шкірою. Огидно", – написав постраждалий.

Реакція українців

Після публічного розголосу історії з сержантом ЗСУ Вадимом Моховим, волонтерська та патріотична спільнота Харкова задекларувала бойкот закладу.

Водночас Мохов закликав цивільних українців виявляти повагу до тих, хто ризикує життям і здоров'ям заради спокою та миру, зокрема:

  • пропускати військових у чергах;
  • старатися знаходити вільні місця для військових;
  • не мовчати про подібні ситуації.

Реакція адміністрації закладу

Після публічного розголосу історії з сержантом Моховим з ним зв'язалася адміністраторка мережі "Тратторія". Вона попросила вибачення за прикрий інцидент, який стався та пояснила, що через складну ситуацію в Харкові, зокрема постійні обстріли, бізнес переживає нелегкі часи. Це призвело до дефіциту кваліфікованого персоналу, через що заклади змушені наймати молодь без досвіду та необхідних знань.

Мохов зазначив, що не потребує пояснень, адже сам неодноразово відвідував інші заклади мережі у військовій формі та жодних проблем не виникало. Він підкреслив, що даний випадок є прикладом "людського фактора", який неможливо передбачити на 100%. Він позитивно оцінив те, що "Тратторія" створює робочі місця та виплачує зарплати й податки. Проте, він зазначив, що молодий персонал без досвіду може нести ризики для бізнесу, адже не завжди володіє необхідними навичками та знаннями.

"Чекаю, що всі інші заклади громадського харчування в нашій державі підтримають цей челендж, про що буде свідчити шеврон сержанта ЗСУ на вхідних дверях закладу. "Френдлі" для військових і дітей. Бо їх дуже легко образити. Вони наш заголений нерв", – написав військовий.

Водночас користувачі Мережі започаткували "Правило Сержанта", згідно з яким військовослужбовців та їхні родини обслуговуватимуть поза чергою, незалежно від кількості зарезервованих місць.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як може новий законопроєкт вплинути на перетин державного кордону в Україні. Також ми повідомляли, яка різниця між воєнним станом та станом війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.