Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Смертельна ДТП: нардеп Ніколаєнко збив 18-річну дівчину

ДБР почало розслідування обставини смертельної дорожньо-транспортної пригоди за участі народного депутата

Фото: Нацполіція Житомирської області

Ніколаєнко збив на смерть пішохода

Фото: Нацполіція Житомирської області

Народний депутат від партії "Батьківщина" на трасі Київ – Чоп у селі Березівка Житомирського району спричинив аварію. Ніколаєнко збив 18-річну дівчину. Вона загинула на місці.

Про це повідомляє "Українська Правда" з посиланням на пресслужбу Національної поліції в Житомирській області.

В установі зазначають, що водій автомобіля "Mercedes-Benz GLE" здійснив наїзд на пішохода, рухаючись по крайній лівій смузі.

Правопорушником виявився 44-річний житель Київщини, народний депутат України, проте в Нацполіції не назвали імені урядовця.

З повідомлення відомо, що в цей момент нардеп знаходився у машині разом зі своєю дружиною.

Наразі на місці події працюють слідчо-оперативні групи ГУНП в Житомирській області та Житомирського райуправління поліції. Правоохоронці з'ясовують всі обставин події.

Попередньо, Ніколаєнку висунуть звинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

Згодом, Андрій Ніколаєнко зізнався у вчиненому. Він повідомив, що пройде всі необхідні експертизи та поспівчував радним загиблої.

"Я був тверезим, я не порушував правил, але трагедії уникнути не вдалося" – зазначив нардеп на свой сторінці у соціальній мережі.

Що категорично заборонено робити після ДТП

Раніше ми писали, що водії повинні бути дуже обачними на дорогах, адже за порушення Правил дорожнього руху вони можуть отримати штраф. Ба більше, в деяких випадках водії можуть понести покарання навіть не перебуваючи за кермом, зокрема це стосується випадків ДТП.

Згідно з Правилами дорожнього руху, є певні дії, які заборонено робити водіям у разі потрапляння в ДТП, адже коли представники поліції прибудуть на місце, вони розглядатимуть поведінку водіїв до та після аварії.

Йдеться про вживання спиртних напоїв одразу після ДТП, за таке порушення водій може навіть понести серйозніше покарання, ніж за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Тому такі дії категорично заборонені.

Як пояснили юристи, якщо водій одразу після аварії вирішив вжити спиртний напій, то йому потрібно готуватися до отримання штрафу у розмірі 34 000 гривень та позбавлення водійського посвідчення на 3 роки. Таке покарання передбачено ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

В той час за керування автомобілем у нетверезому стані водіям загрожує штраф у розмірі 17 000 гривень та позбавлення водійського посвідчення на 1 рік.

Коли можна не викликати поліцію та скористатися Європротоколом

Також ми писали, що Європротокол дає українцям право залишити місце ДТП після оформлення документу. Ним можна скористатися, коли:

  • аварія не спричинила загибелі чи поранення людей;
  • учасники ДТП не мають претензій щодо вживання лікарських, наркотичних чи алкогольних засобів;
  • всі погоджуються з обставинами аварії, а одна зі сторін визнала свою провину;
  • кожен учасник повинен мати поліс ОСАЦВ (автоцивілку);
  • сума матеріального збитку, яку виплачує страхова компанія, не має перевищувати 50 тисяч грн.

Водночас учасники дорожньо-транспортної пригоди звільняються від адміністративної відповідальності, яка передбачена за спричинення ДТП.

Нагадаємо, що потрібно робити водіям з 1 жовтня. Також ми писали, як повторно замовити водійське посвідчення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.