Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Скандали як сенс життя: за що українці хейтять Тищенка, Дубінського та Арестовича

За діями та словами політиків постійно слідкують, і коли вони необережно висловлюються, то незмінно потрапляють у скандали

Фото: Instagram. Колаж: Pro Владу

Скандали, в яких фігурували Арестович, Тищенко та Дубінський

Фото: Instagram. Колаж: Pro Владу

В українському політикумі достатньо персоналій, які часто стають головними героями скандалів. У когось це поодинокі випадки, пов’язані з бурхливими емоціями чи випадковістю. А дехто ні дня прожити не може, щоб не "вляпатися" у черговий інцидент. Як результат – українці мають над ким посміятися і що обговорити у компанії.

Редакція сайту розповідає про гучні скандали, в які потрапляли одіозні депутати України.

Скандали і "зашквари" Миколи Тищенка

Микола Тищенко
Микола Тищенко
Фото: Instagram

Чи не найбільше кумедних, дивних і незрозумілих ситуацій пов’язано з колишнім нардепом від партії "Слуга Народу" Миколою Тищенком. Нагадаємо, його виключили зі складу парламентської фракції через поїздку в Тайланд під час війни. За рішенням РНБО, держслужбовці можуть перетинати кордон лише для відряждень, а приватні цілі – табу.

Але сам Тищенко, пояснюючи поїздку, називав її робочою і запевняв, що здійснює "титанічну працю". Водночас голова ВР Руслан Стефанчук не підтвердив ці слова, що стало причиною нарешті позбавити Тищенка членства у фракції.

Чим ще запам’ятався одіозний нардеп? Згадаймо коротко найбільш гучні скандали, в які потрапляв Микола Тищенко:

  • заперечив зростання цін на продукти харчування в Україні та запевнив, що купує гречку по 12 грн за кілограм на Бессарабському ринку Києва;
  • назвав себе "генетично налаштованим українцем",який обожнює сало;
  • побився з нардепом Олександром Куницьким у їдальні Верховної Ради;
  • намагався викинути з трибуни парламенту народного депутата Гео Лероса;
  • отримав звинувачення на свою адресу за придбання для тероборони Святошинського району Києва старих німецьких бронежилетів, непридатних для використання;
  • привітав українців у прямому ефірі з річницею Чорнобильської катастрофи;
  • написав різдвяне привітання на своїй сторінці в Facebook, хоча був Великдень;
  • влаштував вечірку на честь дня народження дружини у ресторані готелю Fairmont, хоча діяли обмеження Кабінету Міністрів у зв’язку з карантином.

І це далеко не повний список скандалів, які через власну необережність провокував Микола Тищенко. Постає питання: чому стільки інцидентів пов’язано саме з іменем нардепа? Можливо, деякі помилки сталися через банальне незнання, але бажання справити враження обізнаної, культурної людини. А щось спровокувала нестриманість політика та віра в недоторканість як публічної персони.

Скандали підсанкційного Олександра Дубінського

Олександр Дубінський
Олександр Дубінський
Фото: Instagram

Що лише не "витворяв" колишній "слуга народу", а згодом – мажоритарник Дубінський у стінах Верховної Ради та за її межами. Свого часу депутат був продюсером департаменту журналістських розслідувань на телеканалі "1+1", керував програмами "Українські сенсації" та "Гроші". Але дійшло до того, що опинився під санкціями США.

Дубінський чимало разів давав привід журналістам обговорювати свою персону публічно:

  • скандалив з колегами у парламенті;
  • хамив представникам ЗМІ;
  • дозволяв собі нецензурні висловлювання на адресу посадових осіб;
  • ніколи не приховував, що прийшов у політику, аби "робити бабки";
  • фігурував у корупційних справах;
  • був обвинувачений у володінні незадекларованим майном (мова про 24 квартири та автопарк із 17 авто бізнес-класу);
  • робив неоднократні антиукраїнські заяви (назвав гасло "Слава Україні" нацистським).

А вже у липні 2023 року з’ясувалося, що Олександр зміг перетнути кордон з довідкою про супровід хворого батька, якому знадобилося іноземне лікування. Втім його помітили у Барселоні в обіймах дівчини Олени Деккерт.

Що було причиною таких витівок? Авторитет і популярність Дубінського сильно зросли під час передвиборчої кампанії 2019 року: чоловік працював над руйнуванням іміджу Петра Порошенка, вигадував фейки, маніпулював фактами. Успіх призвів до формування "зіркової хвороби" і Дубінський вирішив, що може вершити долі політиків. Тож повірив у повну недоторканість і почав "відриватися" сповна.

Олексій Арестович – "людина-мем"

Олексій Арестович
Олексій Арестович
Фото: Instagram

Всі знають цю персону як автора мему про "два-три тижні" в контексті тривалості війни. Але протягом всієї публічної діяльності Арестович дивував сумнівними висловлюваннями та суперечливими наративами, діючи на нерви активістам, військовим, ЛГБТ-спільноті тощо.

Останньою краплею, яка спровокувала хвилю обурення та призвела до відставки з посади, стало припущення про збиття російської ракети у Дніпрі силами ППО України. Нагадаємо, взимку снаряд влучив у багатоповерхівку на Набережній Перемоги, що призвело до гибелі багатьох її жителів. Тоді заявою Арестовича скористалася російська пропаганда, аби перекласти відповідальність за трагедію на Україну.

Серед інших скандальних інцидентів можна згадати такі:

  • офіційно Олексій не був позаштатним радником голови ОП, хоча неодноразово себе так позиціонував;
  • у своїй прогнозах завжди применшував реальні перспективи перебігу війни, що призвело до формування мему про "два-три тижні";
  • критикував українських активістів, чим викликав різку негативну реакцію суспільства;
  • називав представників ЛГБТ-спільноти "людьми з девіаціями", тобто з відхиленнями від поведінкової норми, та критикував за агресивну пропаганду;
  • виступав проти утисків російської мови та культури, оскільки вважав частиною культурної спадщини України;
  • говорив про необхідність забирати "все розумне з Росії та Білорусі", щоб воно не стало "ресурсом Європи";
  • називав АТО "великим курортом для хлопчиків, великим піонертабором" та намагався спростувати "величезний міф, що наші хлопці страждають, гинуть і всяке таке".

Сам Арестович, отримуючи хейт за висловлювання, намагався спростувати деякі наративи і пояснював скандали тим, що його слова витягнули з контексту і навмисно представили у негативному світлі. Плюс часто посилався на втому і говорив, нібито дозволяє собі розкіш говорити вільно, не підбираючи слів, через віру в дорослих людей, які можуть "не впадати в істерику" від кожної фрази.

Але складається враження, що Олексій надто "загрався": через величезну популярність в перші місяці війни та позиціонування себе як лідера громадської думки він почав хибно вважати, що може висловлюватися як завгодно та казати будь-що, а суспільство з усім погоджуватиметься. Це зіграло злий жарт і призвело до "відміни" Арестовича як публічної персони.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які ціни на курорті в Дубаї, де засмагала Юлія Тимошенко. Також ми повідомляли, що член ЦВК Юрій Буглак отримав 1,5 млн гривень зарплати за дистанційку з Маямі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.