Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

СБУ проводить масові обшуки по Україні: з чим це пов'язано

Розповідаємо про ситуацію з обшуками, які проводяться Службою безпеки України 5 вересня

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

СБУ проводить обшуки по всій Україні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

За останній час в країні було зафіксовано чимало корупційних скандалів. В них потрапляли представники ТЦК, високопосадовці та безліч інших осіб. 5 вересня 2023-го року Служба безпеки України почала проводити масові обшуки.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

З чим пов'язані масові обшуки

Як заявили представники Служби безпеки України, обшуки, які проводять фактично по всій країні, пов'язані зі зловживаннями на відновленні енергетичної інфраструктури. Відбуваються вони за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора України в рамках кримінального провадження щодо зловживань на відновленні енергетики, яке було відкрито раніше.

Зазначимо, що сьогодні стало відомо про понад 20 обшуків на території України. Всі вони відбуваються з дотриманням законів. Про результати цих обшуків в Службі безпеки України поки що не повідомляли.

Обшуки в Ігоря Коломойського

Раніше ми писали про те, що впливовий бізнесмен Ігор Коломойський отримав підозру від Служби безпеки України. Його звинувачують у легалізації майна злочинним шляхом.

В СБУ зазначили, що з 2013 до 2020 року бізнесмен Коломойський легалізував незаконним шляхом близько пів мільярда гривень. Всі ці кошти він вивів за кордон, а для самої схеми бізнесмен використовував доступні йому інфраструктури деяких банківських установ.

Зараз же відомо, що Коломойському оголошено про підозру одразу за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • стаття 190 — шахрайство;
  • стаття 209 — легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Представники Служби безпеки України зазначають, що досудове розслідування за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора триває. У разі, якщо згодом вина бізнесмена буде доведена в суді — йому загрожуватиме серйозне покарання.

Також слід зазначити, що це вже далеко не перший випадок, коли до Ігоря Коломойського навідуються представники Служби безпеки України. Схожа ситуація трапилась 1 лютого 2023-го. Тоді з обшуками в його будинок також прийшли співробітники СБУ, адже слідчі підозрювали Коломойського у тому, що він причетний до махінацій у компаніях "Укрнафта" та "Укртатнафта". Тоді правоохоронців цікавили розтрати нафтової продукції на 40 мільярдів гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто і за скільки пропонує українцям не служити в армії. Також раніше ми писали про обшуки у олігарха Дмитра Фірташа.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.