Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Мішки готівки, золоті злитки та годинники – депутата викрили на незаконному збагаченні

За інформацією журналістів, йдеться про депатата Рівненської обласної ради Віталія Суховича, саме в нього вдома були проведені обшуки

Фото: ДБР. Колаж: Pro Владу

У депутата виявили великі незадекларовані статки

Фото: ДБР. Колаж: Pro Владу

У депутата Рівненської обласної ради виявили незадекларовані статки на мільйони доларів. До лютого 2023 року він був начальником Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Раніше фігурант був депутатом від партії БПП "Солідарність".

Про це йдеться в повідомленні Державного бюро розслідувань (ДБР).

Відомо також, що депутат був заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП "Ліси України".

За даними журналістів "Української правди", йдеться про депутата Віталія Суховича.

"Працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування, він встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів. У межах відкритого кримінального провадження було проведено обшуки у тому числі в його помешканні та робочому місці депутата та членів його сім’ї. Під час слідчих дій виявлено та вилучено тільки готівкою понад $4 млн у різній валюті", – кажуть у ДБР.

Що знайшли під час обшуків

У ДБР кажуть про те, що правоохоронці під час обшуків виявили у рівненського депутата такі цінності:

  • три елітні автомобілі AUDI Q8, MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5;
  • коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Patek philippe;
  • золоті монети та злитки;
  • два пістолета, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього із патронами.

Також відомо, що у власності депутата – цілих чотири земельні ділянки у Рівному, на яких він будував котеджи. Ділянки зареєстровані на номінальних осіб, підконтрольних "обранцю".

Фігурантові справи повідомили про підозру за статтею незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України), йому світить покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Які ще є гучні справи, пов'язані з нардепами

Як ми вже розповідали, проросійського народного депутата Настора Шуфрича суд вирішив залишити під вартою без можливості внесення застави.

11 жовтня захист просив скасувати арешт Шуфрича. Своєю чергою, прокурори висловились проти задоволення апеляційної скарги захисників нардепа.

Заслухавши сторони та порадившись у нарадчій кімнаті, колегія суддів залишила без змін ухвалений судом першої інстанції запобіжний захід щодо Шуфрича у вигляді утримання під вартою.

15 вересня Печерський районний суд Києва на два місяці заарештував Шуфрича. Для нього не передбачили можливості внесення застави.

Також ми розповідали про те, як суд зіпсував плани Ігоря Коломойського. Також ми розповідали, у чому саме підозрюють народного депутата Шуфрича, який сидить за гратами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.