Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Депутат-зрадник від Слуги народу виграв вибори на ТОТ — що відомо про колаборанта

Розповідаємо про те, хто з депутатів-зрадників Херсонської обласної ради зумів виграти вибори в окупаційні адміністрації

Фото: Сергій Хлань/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Депутат-зрадник Ковальов виграв вибори на ТОТ

Фото: Сергій Хлань/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Владу

З початку війни в Україні досить велика кількість посадовців перейшли на сторону Російської Федерації. Деякі з них розпочали працювати в окупаційних адміністраціях, а нещодавно туди пройшов депутат Херсонської обласної ради.

Про це повідомив інший депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

Що відомо про колаборанта

За словами Хланя стає відомо, що діючий представник Херсонської облради взяв участь на виборах в окупаційну адміністрацію та зумів їх навіть виграти.

"Зрадники попроявлялись. Гидко казати, але так званий "колега" по Херсонській обласній раді тепер депутат "Херсонской областной думы I созыва"", – додав депутат.

Зазначимо, що сам Хлань не згадував його прізвища, однак, деякі ЗМІ писали про те, що мова йде про Юрія Ковальова, який є братом колишнього народного депутата, що виявився зрадником — Олексія Ковальова (він також теж членом партії "Слуга Народу").

Крім того, місцеве представництво правлячої партії повідомило про те, що два депутати зрадники Данило Репілевський та власне сам Юрій Ковальов були виключені з партії ще навесні 2023-го року.

"19 квітня 2023 року відбулося засідання фракції політичної партії "Слуга Народу" в Херсонській обласній раді VIII скликання, на якому було прийнято рішення про виключення з фракції депутатів Ковальова Юрія Івановича та Репілевського Данила Едуардовича", — заявив голова партії "Слуга Народу" в Херсонській області.

Зазначимо, що так звані "вибори" на тимчасово окупованих територіях проводились абсолютно незаконно та, відповідно, вони не будуть визнані.

В МЗС відреагували на проведення так званих "виборів"

Раніше ми писали про те, що представники Міністерства закордонних справ відреагували на дії росіян щодо проведення виборів на ТОТ, а саме в Запорізькій, Донецькій, Луганській, Херсонській областях, АР Крим, а також місті Севастополь.

"Зазначені дії РФ грубо порушують суверенітет та територіальну цілісність України, українське законодавство та норми міжнародного права, зокрема Статут ООН", — йдеться в заяві.

Також там заявили про те, що вибори, які Російська Федерація провадить на ТОТ не матимуть жодних правових наслідків, адже ці території вважаються українськими. Водночас, самі вибори — це чергова спроба делегітимізації російської правової системи.

Крім того, у відомстві закликали міжнародних партнерів засудити злочинні дії Російської Федерації, що порушують встановлені закони. За їхніми словами, легітимність жодної із таких "адміністрацій" не може бути визнаною.

Нагадаємо, раніше Данілов розповів, для чого росіянам вибори на ТОТ. Також ми писали про те, чи можливо провести вибори в Україні в умовах війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.