Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Вибори на окупованих територіях: Данілов розкрив справжню мету росіян

Розповідаємо, для чого росіяни хочуть проводити вибори на територіях, які тимчасово знаходяться під їхнім контролем

Фото: УНІАН, Facebook. Колаж: Pro Владу

Данілов розповів для чого росіянам вибори на ТОТ

Фото: УНІАН, Facebook. Колаж: Pro Владу

Останнім часом в інформаційному просторі з'являється все більше новин про вибори, які окупанти планують проводити на тимчасово окупованих територіях України. Секретар РНБО прокоментував таку інформацію.

Про це Данілов повідомив на своїй сторінці в соцмережі.

Навіщо росіянам вибори на окупованих територіях

Секретар Ради національної безпеки та оборони заявив, що вибори, які росіяни хочуть проводити на тимчасово окупованих територіях, мають на меті лише одне — продовження процесу русифікації. За його словами, окупанти хочуть мобілізувати до лав своєї армії якомога більше українців, проте для цього їм треба видати паспорти РФ.

"Одне з основних завдань, яке вирішує російська влада проведенням так званого "единого дня голосования", – це введення тимчасово окупованих територій до правового поля рф з метою розбудови мобілізаційної інфраструктури, примушення до прийняття російського громадянства і підготовка "нових громадян рф" до насильницького призову до росармії", — написав Данілов.

Також секретар РНБО зазначив, що Україна всіляко намагається зруйнувати всі методи русифікації, які використовує Росія. Зокрема мова йде про ліквідацію так званих адміністрацій і самих колаборантів.

"Діяльність руху опору, виїзд з окупованих територій, знищення окупаційних адміністративних центрів і колаборантів і, найголовніше, звільнення української землі Силами оборони України – комплексні заходи руйнації планів насильницької русифікації, яка вже була в українській історії, починаючи з петра І і єкатерини ІІ. Шкода, що дехто про це забув", — додав він.

Таким чином, з повідомлень секретаря РНБО стає зрозуміло, що проведення виборів на тимчасово окупованих територіях — це чергова спроба русифікації України та українського народу.

Данілов розповів про нову хвилю мобілізації

Раніше ми писали про те, що секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував інформацію стосовно нової хвилі мобілізації. Так, з його слів стає відомо, що військове керівництво звернулось із проханням до Володимира Зеленського щодо збільшення особового складу. Це потрібно для того, щоб вести кращу боротьбу проти армії Російської Федерації, яка переважає за кількістю.

"Буде, найімовірніше, додатковий призов, але це не значить, що ми перетнемо ті межі, які затвердили ще 24 лютого 2022 року. Ми ще жодного разу не виходили на ті показники, які затверджували. Військові бережуть наших військовослужбовців і вони призивають рівно стільки, скільки їм потрібно для виконання завдань", — сказав він.

Крім того, секретар Радбезу зазначив, що скоріш за все, нової хвилі мобілізації не планується, але якщо буде призов, то він в будь-якому випадку буде відповідати встановленим нормам.

Раніше ми писали про новий закон Зеленського щодо територіального устрою Криму. Також ми повідомляли про звільнення Резнікова з посади.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.