Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Росіянам точно не сподобається: Зеленський підписав новий закон про територіальний устрій Криму

Розповідаємо про те, які зміни в адміністративно-територіальному устрої Криму можуть невдовзі відбутися

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Владу

Зеленський підписав новий закон щодо Криму

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Владу

Українська влада продовжує активно займатись питанням деокупації Кримського півострова. Поступово ухвалюються рішення, які допоможуть повернути Крим до звичайного життя у складі України. Одним із таких кроків став закон про адміністративно-територіальний поділ Криму.

Про це повідомила пресслужба представництва президента України в Автономній Республіці Крим.

Новий закон щодо АР Крим

В пресслужбі заявили, що Володимир Зеленський підписав закон про впорядкування адміністративно-територіального устрою АР Крим.

"Президент України підписав закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, відомо, що після того, як цей закон набере чинності в дію вступлять рішення, прийняті парламентом ще у 2016-му та 2020-му роках. Мова йде про декомунізацію півострова, а також про запровадження нового районного поділу.

Також зазначимо, що Кабмін України протягом одного місяця повинен визначити території, а також адміністративні центри громад, що знаходяться на Кримському півострові. До того ж протягом наступних трьох місяців Кабмін повинен утворити нові районні державні адміністрації для нових районів Криму. Після чого парламент повинен розглянути законопроєкт про особливості відновлення публічної влади в Криму

Росія завдала серйозних збитків через окупацію Криму

Раніше ми писали про те, що за більш ніж 9 років окупації Кримського півострова Російська Федерація завдала дуже серйозних збитків Україні. Зокрема, за словами прем'єр-міністра Шмигаля, приблизна сума збитків складає 120 мільярдів гривень.

"Збиток від окупації Криму становить щонайменше 120 млрд грн. Точна сума буде відома після звільнення півострова та проведення аудиту. Уряд працює над концепцією конфіскації російських активів, заморожених на Заході", — заявив Шмигаль.

Прем'єр-міністр також наголосив, що всі збитки, які завдала Росія за весь цей час, повинні бути виплачені як репарації. Також він вважає, що в цьому контексті є важливим створення механізму, який допоможе притягнути злочинну владу РФ до відповідальності.

Нагадаємо, раніше ми писали про стратегію повернення Криму, яку запропонувала Великобританія. Також ми писали про те, які компанії готові знову працювати в Криму після його звільнення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.