Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Зеленський став найвпливовішим діячем в Європі у категорії "Мрійники" за версією Politico

Президент України Володимир Зеленський став першим в рейтингу найвпливовіших людей Європи, який опублікувало видання Politico

Фото: Володимир Зеленський/Facebook. Колаж: Pro Владу

Зеленський - найвпливовіша людина Європи

Фото: Володимир Зеленський/Facebook. Колаж: Pro Владу

З початку війни Володимир Зеленський отримав чимало нагород від іноземних організацій та видань. Також президент неодноразово очолював різноманітні рейтинги. Однак, тепер на його рахунку є перше місце в списку "Мрійники" серед найбільш впливових людей Європи.

Про це свідчить рейтинг від Politico.

Найвпливовіша людина Європи

В офіційній презентації цього рейтингу українського президента, який зайняв перше місце в списку, порівняли з іншими видатними світовими лідерами.

"Вінстон Черчилль, Мартін Лютер Кінг, Нельсон Мандела. Час від часу з’являється якийсь лідер і самотужки змінює перебіг історії не завдяки могутності своєї армії чи економіки, а завдяки силі своїх слів. Таким лідером є президент України Володимир Зеленський", – йдеться в презентації.

Видання зазначає, що президент Зеленський надихнув українців на боротьбу проти ворога, а західних партнерів та суттєву допомогу у фінансовому та військовому плані. Однак, Politico вважає, що наступний рік для Зеленського і загалом для всієї країни буде доволі складним, адже війна серйозно виснажує людей.

Також слід зазначити, що, окрім категорії "Мрійники", Politico також визначило переможців ще у декількох категоріях. Серед рейтингу "Діячі" перше місце здобула прем'єрка Італії Мелоні, серед рейтингу "Збурювачі" – голова Центробанку Росії Ельвіра Набіулліна за роль у роботі військової машини Росії. Водночас найвпливовішою людиною Європи за версією Politico став Дональд Туск.

Чому Зеленський став найвпливовішою людиною Європи у 2022-му році

Раніше ми писали про те, що представники видання Politico нагадало, чому президент України Володимир Зеленський минулого року здобув звання найвпливовішої людини Європи.

Журналісти зазначають, що зараз європейські представники не лише довіряють президенту Зеленському, а й навіть ставлять його у приклад.

Також вони згадали про те, що велика кількість європейських лідерів приїжджає до України задля зустрічей з Володимиром Зеленським. Це свідчить про те, що політики хочуть бути помічені разом з ним.

Крім того, саме президент Зеленський зміг переконати Європу, що її майбутнє пов'язане з Україною, адже це до початку повномасштабного вторгнення здавалося фактично неможливим. Однак, завдяки діям українського лідера, представники ЄС змінили свої думки щодо євроінтеграції України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ганна Маляр розповіла, чи був насправді конфлікт між Валерієм Залужним та Володимиром Зеленським. Також ми повідомляли, що президент України розповів про замахи на його життя.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.