Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Перший – найцікавіший: Зеленський розповів про замахи на його життя з початку війни

За словами президента, перший замах на його життя всі сприйняли вкрай серйозно, почалась паніка, ситуація була схожою на перший спалах коронавірусу

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Зеленський розповів про спроби замаху на його життя

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Росія "дуже хоче" усунути президента України Володимира Зеленського від влади. За два роки війни він вже пережив як мінімум 5-6 замахів на своє життя, які успішно вдалось попередити спецпризначенцям.

Про це розповів український лідер Володимир Зеленський в інтерв'ю The Sun.

Спроба першого замаху

Зеленський згадує, що спробу першого замаху він та його оточення сприйняли вкрай серйозно, навіть почалась паніка, "це мало дуже страшний вигляд". Ситуація була схожою на перший спалах коронавірусу. Але згодом, за його словами, навіть якось вдалось адаптуватися до таких повідомлень про небезпеку для життя.

"А потім – це просто розвіддані, які розповідають, що ще одна група прибула до України, щоб спробувати скоїти замах", – поділився своїми враженнями від того, що довелось пережити, президент.

Як пишуть журналісти, що російський спецназ спеціально десантувався у Києві 24 лютого 2022 року, аби швидко ліквідувати Зеленського та оперативно повалити його владу.

Самі під час цих подій, охорона президента України загородила його Офіс імпровізованими барикадами та шматками фанери, а найближчим помічникам Зеленського навіть видали бронежилети і рушниці.

Зеленський відмовився евакуюватися з Києва

Водночас, коли партнери з Британії та США запропонували Зеленському негайно залишити Київ через серйозну небезпеку захоплення міста ворожими військами, Зеленський відповів наступним чином: "Мені потрібні боєприпаси, а не таксі".

За словами одного із помічників українського лідера, за кілька перших тижнів повномасштабної війни, відбулось понад 10 спроб замаху на життя Зеленського.

Спроба замаху в Миколаєві

Наприклад, у серпні українські спецпризначенці розповіли, що їм вдалось успішно попередити змову з метою вбивства Зеленського. Ліквідація українського лідера, за підступним планом Росії, мала відбутися завдяки авіаудару по південному мосту в Миколаєві, коли в місті перебував президент України.

Плани Росії: "Майдан-3"

Також Зеленський розповів, що й досі Росія не полишає спроб ліквідувати президента України або повалити його владу, не обов'язкого навіть шляхом вбивства.

"Операція називається "Майдан 3", вона має на меті змінити президента. Можливо, не шляхом вбивства. Я маю на увазі, що він змінюється. Вони будуть використовувати будь-які інструменти, які у них є. Ось така ідея, до кінця року", – розповів президент в інтерв’ю The Sun.

Чи ризикне Україна вбити Путіна

Журналісти поставили президенту Володимиру Зеленському питання про те, чи ризикне Україна ліквідувати російського диктатора Володимира Путіна, якщо випаде відповідна можливість. На що він відповів: "Це війна, і Україна має всі права захищати свою землю".

Росія посилює систему ППО

Як ми зазначали вже раніше, Росія останнім часом активно почала покращувати свласну систему протиповітряної оборони на території Центрального федерального округу.

Зокрема, такі дії можуть свідчити про те, що ворог дуже боїться можливої атаки України по важливих об'єктах. Окрім посилення ППО росіяни почали активно патрулювати критично важливі об'єкти так Росія намагається захистити їх від загрози з боку України.

Раніше ми писали про наслідки атаки Росії по Україні в ніч проти 21 листопада. Також ми повідомляли про збільшення виробництва українських безпілотників.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.