Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

В Politico нагадали, чому Зеленський став найвпливовішою людиною Європи

За даними журналістів, чинному президенту вдалось "розморозити" процес вступу України до ЄС, який був призупинений десять років тому

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Зеленський названий найвпливовішою людиною Європи-2023

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Впливове американське видання Politico за підсумками 2022 року назвало чинного президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною Європи. Про минулорічний рейтинг та його переможця видання нагадало напередодні оголошення результатів за 2023 рік.

Про це йдеться у відповідній статті видання Politico.

Журналісти пишуть, що зараз Володимиру Зеленському Європа не тільки довіряє, вона його наслідує, чого не можна сказати про попередніх лідерів України.

"Тільки подивіться, як європейські лідери, біжать до Києва, щоб сфотографуватися з 44-річним хлопцем у його тепер культовій оливково-зеленій футболці. Політики прагнуть бути поміченими поруч із ним", – пише Politico.

За словами ЗМІ, Зеленський зміг переконати Європу, що її майбутнє пов’язане з Україною, адже в це мало хто вірив до початку повномасштабної війни.

"Його навички спілкування стали ключовими. Його риторика різко висвітлює злочинність російського режиму, проти якого він бореться, розвіюючи віру значної частини Європи – особливо в Берліні та Парижі – в те, що Москва може бути партнером", – йдеться в статті.

Журналісти зазначають, що ці вміння дозволили Зеленському "змусити Європу робити те, що йому потрібно".

"Якщо він хоче зброї, він її отримує, навіть якщо це означає відміну давньої політики Німеччини не продавати її. Якщо він хоче санкцій, він їх отримує, навіть якщо це означає, що Європа переживає енергетичну кризу та важку зиму з величезними цінами на газ", – кажуть журналісти.

Зеленському навіть вдалось розірвати паузу щодо вступу України до ЄС, адже цей процес був "заморожений" ще з 2013 року. Уже в червні 2023 року лідери блоку поставили Україну на шлях членства.

"Наразі Захід бачить лише його репутацію президента війни, який відверто говорить і веде хорошу боротьбу. Йому довіряють зброю, гранти та розвідувальну підтримку, яка, ймовірно, тільки розшириться, оскільки Захід розглядає можливість передачі систем ППО. Поки Зеленський живий, він продовжуватиме рухати Європу в тому напрямку, у якому хоче", – йдеться в статті.

Спроба першого замаху

Як ми зазначали раніше, президент згадав про першу спробу замаху на нього від початку повномасштабної війни. За словами Зеленського, тоді всі дуже перелякались, почалась паніка, "це мало дуже страшний вигляд". Ситуація була схожою на пандемію коронавірусу. Однак, з часом вдалось вже якось адаптуватися до таких повідомлень про злочинні наміри Росії.

Раніше президент розповів про те, що відмовився їхати з Києва на початку війни. Крім того, ми зазначали, коли Україна зможе вступити до ЄС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.