Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Все про Максима Донця – головного охоронця Зеленського

Про охоронця президента України Володимира Зеленського у ЗМІ відомо мало

Фото: Reuters. Колаж: Pro Війну

Що відомо про Максима Донця

Фото: Reuters. Колаж: Pro Війну

Особистістю Максима Донця, головного охоронця Зеленського, часто цікавляться українці. Охоронець супроводжує главу держави з самого початку його президенства.

Журналісти сайту дізнавалися, що відомо про Максима Донця.

Максиму Донецю зараз 44 роки. Він, як і президент, народився у Кривому Розі Дніпропетровської області. Він закнчив Криворізький економічний інститут Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

У вересні 2022 року в Мережі поширювалась інформація про те, що Донець збирається захищати дисертацію для отримання звання кандидата юридичних наук за темою "Адміністративно-правовий статус військовослужбовців (тілоохоронців) Управління державної охорони України".

За даними ЗМІ, у декларації за 2018 рік Донець зазначив, що житлом не володіє, але має право на проживання в гуртожитку військової частини, а також у двох батьківських квартирах у Вишгороді (Київська область). Також повідомлялось, що чоловік має машину Honda CRV 2011 року та заощадження розміром $10 тис.

З Володимиром Зеленським його можна побачити на архівних фото, знятих на початку передвиборчої кампанії. А начальником Служби безпеки президента України його призначили 29 травня 2019-го.

Під час президентської кампанії 2019 року Володимир Зеленський користувався послугами охоронної фірми, засновником якої був олігарх Ігор Коломойський. Це викликало неоднозначну реакцію у суспільстві. Зеленський пояснював вибір тим, що його команда мала контракт з цією компанією ще до початку виборів. Він також зазначав, що одним із компаньйонів в ній був Андрій Богдан, колишній голова Офісу президента України

Відомо, що до цього Донець був охоронцем:

  • олігарха Ігоря Коломойського;
  • голови Волинської облради Ігоря Палиці.

Крім того, зірковий охоронець дуже популярний у соціальній мережі TikTok. Його фан-акаунт має сотні тисяч підписників, а кількість лайків перевищує мільйон.

Зеленський став найвпливовішим діячем в Європі у категорії "Мрійники" за версією Politico

Раніше ми писали, що український президент Володимир Зеленський здобув перше місце в рейтингу "Мрійники" за версією видання Politico. У офіційній презентації видання українського лідера порівняли з іншими видатними світовими лідерами, такими як Вінстон Черчилль, Мартін Лютер Кінг та Нельсон Мандела.

Politico відзначає, що Зеленський надихнув українців на боротьбу проти російського агресора та змусив західних партнерів надати Україні значну допомогу у фінансовому та військовому плані. Видання також вважає, що наступний рік буде для Зеленського та України доволі складним, адже війна серйозно виснажує людей.

Окрім Зеленського, Politico визначило переможців ще у декількох категоріях. Серед рейтингу "Діячі" перше місце здобула прем'єрка Італії Маріо Драги, серед рейтингу "Збурювачі" – голова Центробанку Росії Ельвіра Набіулліна за роль у роботі військової машини Росії. Водночас найвпливовішою людиною Європи за версією Politico став Дональд Туск.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ганна Маляр розповіла, чи був насправді конфлікт між Валерієм Залужним та Володимиром Зеленським. Також ми повідомляли, що президент України розповів про замахи на його життя.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.