Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Туск знову став прем'єром Польщі: що це означає для України

Новий прем'єр Польщі Дональд Туск виступив у парламенті після вчорашнього призначення

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Чи вплине новий уряд Польщі на ситуацію в Україні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Перемога Дональда Туска на парламентських виборах у Польщі викликала оптимізм в Україні. Новий прем'єр-міністр неодноразово заявляв про свою підтримку нашій державі в боротьбі з російською агресією.

Про це Туск зазначив у своєму виступі перед польським народом.

Основні очікування України від нового польського уряду такі:

  • Стабілізація відносин між двома країнами. За останні 8 років, коли у Польщі була при владі партія "Право і справедливість", відносини між Україною та Польщею дещо погіршилися. Зокрема, це пов'язано з різними поглядами на питання економіки та блокування кордону.
  • Повна підтримка України в боротьбі з Росією. Україна очікує, що новий польський уряд продовжуватиме надавати Україні військову, економічну та політичну підтримку.
  • Розблокування українсько-польського кордону. Блокування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні завдає значних збитків українській економіці. Україна сподівається, що новий уряд Польщі зможе розв'язати цю проблему.

"Для України головне на сьогодні, щоб у Польщі, одного з головних наших союзників, був стабільний та сильний уряд, який би й надалі активно підтримував Україну в боротьбі проти російської агресії", – заявив народний депутат України Олександр Мережко.

Новий уряд Польщі вже зробив перші кроки для виконання цих очікувань. Зокрема, Туск заявив, що вимагатиме повної мобілізації Заходу для допомоги Україні. Він також пообіцяв, що його уряд спробує швидко вирішити проблему блокування кордону.

Однак багато залежить від того, як буде розвиватися внутріполітична ситуація в Польщі. Якщо в країні посилиться поляризація, це може призвести до зменшення уваги до питань, які стосуються України.

Дуда висловився про імпорт українського зерна

Раніше ми писали, що тема імпорту українського зерна набула актуальності через російську агресію проти України. Уряди багатьох країн світу намагаються допомогти Україні експортувати зерно, яке є важливим джерелом доходів для країни.

Президент Польщі Анджей Дуда висловив занепокоєння з приводу імпорту українського зерна. Він заявив, що Польща повинна пам'ятати про ту допомогу, яку надала Україні, і не допустити, щоб польські бізнесмени скористалися ситуацією та скупили зерно за низькими цінами.

"Є бізнес-кола, які мають інтереси в Україні та хочуть якнайшвидше продати зерно за якнайнижчою ціною. Ми повинні від цього захищатися", – сказав Дуда.

Він порівняв ситуацію з потопельником, який може затягнути на глибину того, хто намагається його врятувати. Також президент додав, що Польща буде робити все, для збереження власних інтересів.

Нагадаємо, раніше ми писали про неочікувану заяву, яку зробив Дональд Трамп. Також ми повідомляли, яку абсурдну заяву зробив експрезидент Франції.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.