Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Посилення повітряного щита – Зеленський та Столтенберг провели переговори в Києві

Розповідаємо про подробиці зустрічі президента України та Генерального секретаря НАТО

Фото: Jens Stoltenberg/Facebook. Колаж: Pro Владу

Зустріч Зеленського та Столтенберга

Фото: Jens Stoltenberg/Facebook. Колаж: Pro Владу

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув до України, де зустрівся з главою держави Володимиром Зеленським. Під час переговорів йшлося і про надання Україні нового озброєння.

Про це президент України заявив на спільній пресконференції зі Столтенбергом.

Що відомо про зустріч

Так, зі слів глави держави, на переговорах з Йенсом Столтенбергом було обговорено дуже важливе питання, яке стосується посилення систем протиповітряної оборони.

"Необхідне посилення повітряного щита України. Ми обговорили ситуацію у зв’язку з очікуваними атаками на енергоінфраструктуру України", – заявив президент.

Крім того, Зеленський також додав, що вони разом обговорили й важливі питання, що стосуються ситуації на полі бою, а також потреби бійців Збройних сил України.

Додамо, що 20 вересня Генеральний секретар НАТО заявив, що Україні потрібно підсилення протиповітряної оборони. Зокрема, необхідно постачати запчастини, боєприпаси, а також проводити якісне технічне обслуговування тих систем, які вже присутні.

Деталі зустрічі Зеленського та Байдена

Раніше ми писали про те, що Володимир Зеленський після зустрічі з американським лідером Джо Байденом у Вашингтоні повідомив про деталі переговорів з очільником Білого дому.

"І довгострокова домовленість – будемо разом працювати, аби спільно з Америкою Україна виробляла необхідну зброю. Це новий рівень нашої єдності! Копродукція в "оборонці" зі Сполученими Штатами – це історична річ. Нова промислова база, нові робочі місця для обох наших народів. Україна зможе виробляти, зокрема, ППО", — заявив Зеленський.

Також лідер України додав, що наша держава готується створити нову оборонну екосистему, завдяки якій ми зможемо посилити захист та свободу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з лідерами інших країн. Також ми повідомляли, що Володимир Зеленський закликав Дональда Трампа оприлюднити свій варіант мирного плану.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.