Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Зеленський в Нью-Йорку зустрівся з лідерами інших країн — що відомо про результати переговорів

Президент України Володимир Зеленський під час свого перебування в Сполучених Штатах зустрівся з очільниками інших держав

Фото: Володимир Зеленський/Facebook. Колаж: Pro Владу

Зеленський зустрівся з Лулою да Сілвою та іншими політиками

Фото: Володимир Зеленський/Facebook. Колаж: Pro Владу

На тлі зернової кризи український лідер Володимир Зеленський зустрівся з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн, а також з представниками інших країн. Зокрема, в Нью-Йорку відбулась і довгоочікувана зустріч з бразильським президентом Лулою да Сілвою.

Про це повідомила пресслужба президента України.

З ким зустрівся Зеленський та про що говорили

Під час свого перебування в США український президент зумів домовитись з румунським представником стосовно плану щодо контролю експорту зерна, який допоможе захистити румунських фермерів. Відомо, що робота над цим планом триватиме найближчий місяць.

"Саме територією Румунії забезпечується понад 60% транзиту українського зерна, яке проходить "Шляхами солідарності" ЄС. Наші спільні зусилля дозволять зменшити навантаження на інфраструктуру українських портів Ізмаїл та Рені, а також прискорять перевалку вантажів. Українську частину Дунаю також має бути внесено до трансєвропейської транспортної мережі TEN-T", — сказав Зеленський.

Крім того, нарешті відбулась довгоочікувана зустріч Володимира Зеленського з президентом Бразилії Лулою да Сілвою. До цього часу, політики неодноразово критикували один одного. Український президент заявив, що переговори були відвертими та конструктивними, адже під час них лідери держав домовилися про розвиток двосторонніх відносин.

Додамо, що також Володимир Зеленський зустрівся і з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Ключовою темою переговорів стала військова допомога нашій державі. Також лідери держав обговорили й відновлення України.

Зеленський закликав Трампа оприлюднити свій мирний план

Раніше ми писали про те, що український лідер Володимир Зеленський закликав Дональда Трампа поділитися своїм мирним планом.

Водночас президент України наголосив, що мирний план, який передбачає територіальні поступки України, не може вважатися правильним варіантом вирішення конфлікту.

"Якщо ідея полягає в тому, щоб забрати частину нашої території й віддати Путіну, це не формула миру", — додав він.

Додамо, що Трамп доволі часто робить заяви, схожі на вислови російської пропаганди.

Нагадаємо, раніше ми писали, яку гучну заяву про війну в Україні зробив Дональд Трамп. Крім того, ми повідомляли, що сказав Ніколя Саркозі про війну України проти РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.