Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Найвпливовіші жінки світу: Олена Зеленська потрапила в рейтинг Financial Times

Перша леді України Олена Зеленська увійшла у цьогорічний ТОП-25 найвпливовіших жінок світу

Фото: Facebook/Олена Зеленська. Колаж: Pro Владу

Олена Зеленська стала однією з найвпливовіших жінок світу

Фото: Facebook/Олена Зеленська. Колаж: Pro Владу

У рейтинг Олену Зеленську запропонувала внести прем’єрка Естонії Кая Каллас. Вона зазначила, що Зеленська є "світовим символом стійкості".

Про це пише видання Financial Times.

Зі слів Каллас, її вражає чесність Зеленської. Через російське вторгнення, до якого ніхто не був готовий, першій леді України довелося прикласти багато зусиль для підтримки психічного здоров’я українців. Якщо світ прислухається до порад і потреб Олени Зеленської, Україна переможе у війні.

"Через чотири місяці після вторгнення Росії в Україну сказала журналісту: "Ніхто з нас не в порядку". Вона знає, як це – прокинутися і побачити, що твоя батьківщина захоплена імперіалістичним сусідом; не знати, коли і чи побачиш ти своїх близьких наступного разу; як знайти в собі сили боротися за свободу, незважаючи на все це" – зауважила політикиня.

Крім цього, в рейтинг потрапили австралійська акторка Марго Роббі, американська співачка Бейонсе, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, іранська правозахисниця Наргес Мохаммаді, директорка з технологій компанії OpenAI Міра Мураті, виконавча секретарка Конвенції про біологічне різноманіття ООН Елізабет Марума Мрема, міністерка охорони довкілля Бразилії Маріна Сілва.

Олена Зеленська розповіла про обов’язки першої леді

Раніше ми писали, що Олена Зеленська, дружина президента України Володимира Зеленського, розповіла про труднощі, з якими стикається під час своєї діяльності. Вона зазначила, що робота першої леді в країні, де триває війна, є дуже складною та відповідальною.

"Бути дружиною президента в будь-якій країні – це складне завдання, яке ти маєш сама собі усвідомити, вирішити, яку роль ти будеш грати. На жаль, немає методичних вказівок або підручників, які б учили тому, що ти маєш робити або мусиш знати, а опинитися в ролі дружини президента у країні, яка у війні, яка потерпає від трагедії, – це, авжеж, не може бути мрією свідомої людини. Відчуття відповідальності величезне", – наголосила Олена Зеленська.

Вона зазначила, що її головна робота пов’язана саме обов’язками першої леді. Вона постійно перебуває або вдома, або в офісі. Іноді, за потреби, вона вирушає у відрядження Україною. Тобто, більшу частину свого часу Зеленська приділяє роботі.

Незважаючи на труднощі, Олена Зеленська продовжує активно працювати на благо України. Вона виступає за права дітей, допомагає українським сім’ям, які постраждали від війни, та пропагує українську культуру.

Нагадаємо, скільки коштів Зеленська витрачає на прикраси. Також ми писали, де та за скільки навчаються діти українських політиків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.