Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

У НАТО закликали готуватися до війни з Росією: в чому причина

Голова військового комітету НАТО закликав до підготовки до повномасштабної війни з Росією

Фото: АрміяInfrom. Колаж: Pro Владу

У НАТО зробили важливу заяву

Фото: АрміяInfrom. Колаж: Pro Владу

Альянс та цивільні особи мають бути готові до повномасштабної війни з країною-агресором протягом найближчих 20 років. Крім того, країнам-членам НАТО потрібно підготувати промислову галузь, яка буде здатна швидко виробляти зброю та боєприпаси у разі військового конфлікту.

Про це заявив Голова військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер після зустрічі керівників оборонних відомств НАТО у Брюсселі, повідомляє The Telegraph.

"Ми повинні усвідомити: те, що ми знаходимося у мирі, не є само собою зрозумілим. І саме тому ми готуємось до конфлікту з Росією", – зауважив воєначальник

За інформацією ЗМІ, в одній із європейських розвідок припускають, що Росія може атакувати Європу взимку 2024-2025 року.

Прем'єрка Естонії Кая Каллас вважає, що Європа має три-п'ять років, щоб підготуватися до можливої військової загрози з боку Росії на східному фланзі НАТО. Вона закликала країни-члени НАТО збільшити свої військові витрати та зміцнити оборону на східному фланзі Альянсу.

Україна може розпочати процес вступу до НАТО під час війни, але є умова

Раніше ми писали, що президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україна отримає запрошення до НАТО, але не зможе приєднатися до Альянсу під час війни.

Дуда зробив цю заяву на пресконференції в Давосі. Він сказав, що вступ України до НАТО неможливий під час війни, оскільки це може призвести до прямого конфлікту між Росією та Альянсом.

"Запрошення до НАТО запустить процес обговорення питання у парламентах країн-членів Альянсу", – сказав Дуда.

Польща, як і інші країни Заходу, закликає до подальшої підтримки України. Дуда заявив, що це ключове питання безпеки в Європі.

"Якщо Росія в цій війні переможе, то буде продовжувати свою агресивну політику, а якщо буде продовжувати свою агресивну політику, то практично очевидно, що нападе знову й будемо мати чергову війну наслідком російської агресії", – наголосив очільник Польщі.

Дуда також запевнив президента України Володимира Зеленського, що Польща продовжуватиме підтримувати Україну.

Зеленський висловився про вступ до Альянсу

Також ми зазначали, що президент України Володимир Зеленський заявив, що вступ України до НАТО є найбільш потужним варіантом для нашої держави, однак Альянс не запрошує Україну.

Зеленський зробив цю заяву на пресконференції 19 грудня. Він сказав, що Альянс не запрошує Україну, оскільки це може призвести до конфлікту з Росією, яка не визнає суверенітет України.

"Чи боротимуться країни НАТО за частину української території? Ми не визнаємо з вами території, що окуповані російськими, це виходить, що якась частина нашої території в НАТО, а частину ми не визнаємо, що вона російська. І ніколи це не визнаємо", – сказав Зеленський.

Він також додав, що наразі країни-члени НАТО активно підтримують Україну у боротьбі з ворогом.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в НАТО оцінили ситуацію на російсько-українському фронті. Також ми повідомляли, що в НАТО розповіли про загрозу з боку Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.