Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Шольц може піти у відставку: що це означатиме для України

За дослідженням іноземних ЗМІ, чинний канцлер Німеччини невдовзі може скласти свої повноваження

Фото: Facebook/Олаф Шольц, Борис Пісторіус. Колаж: Pro Владу

Що відбудеться в Україні, якщо Шольц піде у відставку

Фото: Facebook/Олаф Шольц, Борис Пісторіус. Колаж: Pro Владу

Підтримка Соціал-демократичної партії Німеччини впала до 15%, що є найнижчим показником за останні роки. Це пов'язано з низькою популярністю канцлера Олафа Шольца, який представляє партію.

Про це відомо з дослідження видання BILD.

Хто замінить Шольца

Як пишуть у медіа, Шольц може піти у відставку вже в цьому році. Його наступником може стати міністр оборони Борис Пісторіус, який нещодавно очолив рейтинг найпопулярніших німецьких політиків.

Причиною відставки Шольца, може стати скандал з компанією Wirecard, яка у 2020 році виявилася шахрайською схемою. У той час Шольц керував міністерством економіки та відповідав за фінансовий регулятор, який не помітив махінації.

Німецькі аналітики сумніваються в реальності зміни канцлера. Вони вважають, що Шольц не піде у відставку, поки не завершить війну в Україні.

Чи буде Німеччина надавати допомогу Україні в такому разі

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявляв, що ЄС навряд чи зможе поставити Україні мільйон боєприпасів до весни 2024 року. Він пояснив це тим, що оборонна промисловість країн ЄС, яка перейшла з мирного часу на воєнний, не може швидко збільшити виробництво.

Однак, Пісторіус також пообіцяв, що ситуація з боєприпасами для України покращиться вже найближчим часом. Німеччина, зокрема, надасть Україні майже 200 тисяч боєприпасів.

За словами міністра, покращення ситуації вимагатиме часу, але це не питання політичних рішень чи фінансових ресурсів.

Крім того, міністр оборони Німеччини відвідував Україну минулого року. Він висловив "нашу солідарність, наш глибокий зв'язок і захоплення сміливою, відважною і дорогою боротьбою, яка ведеться тут".

"Я знову тут, по-перше, щоб пообіцяти подальшу підтримку", – сказав Пісторіус.

У Німеччині зробили заяву щодо депортації українців для мобілізації

Раніше ми писали, що інформація про те, що українські біженці в Німеччині повинні повернутися до України, щоб піти на фронт, є неправдивою. Уряд Німеччини спростував ці заяви.

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушман заявив, що конституція країни захищає громадян від примусової мобілізації. Законодавство не може змусити німців проходити військову службу проти їхньої волі, і це стосується також громадян інших країн.

"Ми не будемо змушувати людей проходити обов’язкову військову службу проти їхньої волі", – наголосив Бушман.

Таке твердження гарантує, що українці можуть жити та працювати в країні без ризику бути відправленими на фронт.

Нагадаємо, що ввійшло до нового пакету допомоги від Німеччини. Також ми писали, скільки українських військових планує навчити Німеччина.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.