Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Отруєння дружини Буданова: Подоляк пояснив дії Росії

Радник голови Офісу президента впевнений, що Росія намагається посіяти паніку в суспільстві та шукає інструменти впливу

Фото: ELLE. Колаж: Pro Владу

Росія прагне посіяти паніку серед суспільства

Фото: ELLE. Колаж: Pro Владу

Нещодавно стало відомо про отруєння дружини голови Головного управління розвідки Кирила Буданова, Маріанни. Таким чином, Росія прагне знайти "інструменти впливу" на родину очільника української розвідки.

Про це розповів в ефірі телемарафону радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Він наголосив на тому, що від самого початку повномасштабного вторгнення родина Кирила Буданова була ціллю ворога.

Такими діями, запевнив Подоляк, Росія прагне викликати паніку серед українців. Вже давно відомо, що отруєння – популярний метод у діяльності російських спецслужб.

"Отруєння – досить популярний метод російських спецслужб, тим більше, що низка наших посадовців викликає достатньо сильні почуття у політичних еліт Росії", – зазначив радник голови Офісу президента.

Подоляк впевнений, що Росія будь-якими методами прагне довести моральний стан населення України до депресивного, а також посіяти безлад та хаос у суспільстві.

Очевидно, каже радник голови ОП, що Росія й надалі вестиме полювання на українських чиновників. Не вдаючись у подробиці отруєння пані Маріанни, Подоляк запевнив, що Буданов "вміє давати зеркальну відповідь".

Отруєння Маріанни Буданової: що відомо

Як ми вже писали, нещодавно стало відомо про те, що дружина Кирила Буданова опинилась у лікарні. Скоріше за все, її хотіля отруїти важкими металами.

У Головному управління розвідки наголосили, що спроба отруєння була цілеспрямованою. За словами Андрія Юсова, такі речовини не використовуються ні у військовій справі, ні в побуті, тому отруєння було явно не випадковим.

Також у ГУР нагадали, що на очільника відомства Кирила Буданова вже неодноразово здійснювалися замахи, але всі вони були безуспішними.

Чим могли отруїти дружину Буданова

У розвідці зголом уточнили, що Маріанну Буданову намагалися отруїти важкими металами. Зараз вона перебуває у лікарні.

Друга версія – Маріанну могли також отруїти "новачком" спецслужби Росії, але, насправді, отрута призначалася начальнику Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирилу Буданову. Натомість у його не виявили жодних ознак отруєння. Однак до лікарні зі схожими симптомами потрапили кілька офіцерів, наближених до Буданова.

Колишній очільник української розвідки Валерій Кондратюк повідомив, що Буданову отруїли речовиною, яка викликає порушення нервової системи (у складі отрути могли бути миш'як та ртуть).

Нагадаємо, раніше боєць спецпідрозділу ГУР МО розповів, що Кирило Буданов під час повномасштабного вторгнення неодноразово брав участь у бойових виходах. Також ми повідомляли, що очільник ГУР дав свій прогноз щодо закінчення війни проти Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.