Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Чим отруїли дружину Буданова та кого насправді хотіли вбити: ексголова ГУР озвучив версії

Раніше в Мережі з’явилася інформація, що дружину очільника ГУР Кирила Буданова, Маріанну, намагалися отруїти

Фото: ELLE, Pexels. Колаж: Pro Владу

Чим отруїли Маріанну Буданову

Фото: ELLE, Pexels. Колаж: Pro Владу

Є висока ймовірність того, що Маріанну Буданову намагалися отруїти важкими металами. Зараз жінка знаходиться у лікарні.

Таку інформацію підтвердили у розвідці.

До всього, є версія, що Маріанну отруїли "новачком" російські спецслужби. Та й насправді отрута призначалася начальнику Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирилу Буданову. Натомість у воєначальника не виявили жодних ознак отруєння. Однак в лікарню зі схожими симптомами потрапили кілька офіцерів, наближених до Буданова.

Колишній очільник української розвідки Валерій Кондратюк наголосив, що отруєння дружини керівника воєнної розвідки та інших працівників ГУР було скоєно російськими спецслужбами. Кондратюк пов'язав це отруєння з успішними операціями ГУР на території Росії, у тому числі за участю бійців "Русского добровольческого корпуса".

Він заявив, що Буданову отруїли речовиною, яка викликає порушення нервової системи.

"У мене є закрита інформація, яка ще не була відома. Отруєння сталося важкими металами. Під час здачі аналізів було виявлено такі метали, як миш'як та ртуть", – зазначив Валерій Кондратюк.

Наразі достеменно невідомо, чи виявили зрадника та як він опинився так близько до української розвідки.

Що відомо про замах на Маріанну Буданову

Раніше ми писали, що дружина очільника ГУР, Маріанна Буданова опинилася в лікарні. Скоріше за все, на жінку скоїли замах, її намагалися отруїти важкими металами.

Представник Головного управління розвідки України заявив, що отруєння дружини начальника ГУР Маріанни Буданової було цілеспрямованим. Він пояснив, що такі речовини не використовуються ні у військовій справі, ні в побуті, тому отруєння було явно не випадковим.

Крім того, в Головному управлінні розвідки повідомили, що на очільника ГУР Кирила Буданова неодноразово здійснювалися замахи, але всі вони були безуспішними. Станом на сьогодні дружина головного розвідника країни продовжує лікування.

Буданов і бойові виходи

Очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов особисто бере участь у бойових виходах. Про це він розповів у інтерв’ю журналісту Дмитру Комарову.

Буданов зазначив, що його присутність у таких операціях є обов’язковою, адже вона мотивує та підбадьорює бійців. Він також визнав, що іноді буває страшно, але це не заважає йому виконувати свій обов’язок.

"Якщо під час операції вдалося здобути позитивний результат, тоді очевидно, що все було зроблено правильно. Однак у випадку, якщо позитивного результату немає, то значить були певні помилки, над якими слід працювати", – сказав Буданов.

На запитання про те, чи виправданий ризик втрати начальника української розвідки під час повномасштабної війни, Буданов відповів, що це питання є риторичним.

Нагадаємо, раніше боєць спецпідрозділу ГУР МО розповів, що Кирило Буданов під час повномасштабного вторгнення неодноразово брав участь у бойових виходах. Також ми повідомляли, що очільник ГУР дав свій прогноз щодо закінчення війни проти Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.