Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Всім інколи буває страшно — Буданов зізнався, для чого особисто бере участь у бойових виходах

Керівник Головного управління розвідки зізнався, що іноді бере участь у спецопераціях, аби підбадьорити та мотивувати бійців

Фото: ГУР Міоборони

Буданов зізнався, для чого бере участь у бойових виходах

Фото: ГУР Міоборони

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов зізнався, що інколи особисто бере безпосередню участь у бойових виходах. На його думку, присутність керівника значно мотивує та підбадьорює бійців.

Про це розповів він у фільмі Дмитра Комарова "Рік Харківщина".

"Іноді вона (присутність – ред.) обов'язкова. Тому що всі ми люди. І всім інколи буває страшно. Іноді знаходжу варіанти, як це зробити (підбадьорити бійців – ред.)", – заявив очільник української розвідки.

Відповідаючи на питання, чи виправданий ризик втратити очільника розвідки під час повномасштабної війни, Буданов зізнався, що це питання суто риторичне.

"Якщо це дало позитивний результат, значить це було зроблено правильно. Якщо результату позитивного не має, значить були помилки. Переможців не судять. Це давня мудрість, але вона правильна", – пояснив глава ГУР Міноборони України.

Що відомо про операцію за участі Буданова

Раніше ми розповідали про те, що Буданов вже протягом тривалого часу очолює Головне управління розвідки. Його вже двічі за час повномасштабної війни підвищували в званні. Але, як виявляється, він особисто бере участь в деяких спецопераціях, розповів командир групи ПЗРК спецпідрозділу ГУР "Артан" Олександр "Лютий" в коментарі РБК-Україна.

"Лютий" уточнив, що що бійці ГУР доволі часто проводять важливі операції, а в деяких з них особисто участь бере сам начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов. Зокрема, під час виконання однієї з них генерал-лейтенант Буданов змусив майже 20 окупантів здатися в полон нашим військовим.

"Під час одного з завдань штурмова група противника намагалася без вогневого ураження просто покинути зону дії, бо зрозуміла, що чинити опір вже не здатна. Тоді якраз з нами був присутній Кирило Олексійович. Він буквально в особистій розмові, лише одними переговорами по рації, змусив 19 росіян просто здатись у полон. Це неймовірна сила духу. Усі тоді відчули такий моральний підйом, коли почули голос нашого начальника. Адже більшість тоді не здогадувалися, що разом з нами, у нашому секторі, знаходиться начальник ГУР", — розповідає боєць ГУР.

Також він зазначив, що впродовж останнього часу було проведено багато операцій в акваторії Чорного моря. Наприклад, відомо, що саме бійці "Артану" брали участь у звільненні "веж Бойка", які знаходяться між Кримом та островом Зміїний.

Раніше ми писали про те, що Буданов дав новий прогноз щодо закінчення війни. Крім того, ми зазначали, що очільник Міністерства оборони України планує запровадити низку нововведень для "покращення ситуації в країні".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.