Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Новий етап війни між Ізраїлем і ХАМАС: що відбувалось на Близькому Сході 30 жовтня

Розповідаємо, як розгортається війна Ізраїлю проти ісламістських воєнізованих угруповань

Фото: Скрин

Яка ситуація в Ізраїлі

Фото: Скрин

Останніми днями в мережі з’являється інформація про "сплеск активності" на кордоні Ізраїлю та Сектора Гази. Очевидці нові вибухи називають "найгучнішими, за останній час".

Ми зібрали найважливіше на тему війни на Близькому Сході.

"Лікарі без кордонів" передають 26 тонн медичних товарів через Єгипет для Сектора Гази

Організація "Лікарі без кордонів" доставила літаком Всесвітньої організації охорони здоров'я 26 тонн медичних препаратів до Єгипту з метою надання невідкладної медичної допомоги в Секторі Гази.

Обговорення щодо розподілу цих поставок вже проведено з Єгипетським Червоним Півмісяцем. Весь цей медичний інвентар призначений для покриття потреб у 800 хірургічних операціях. Допомога буде надана медичним установам в Газі у партнерстві з місцевими службами охорони здоров'я.

Ізраїльські війська просунулися на півночі Гази більш ніж на 3 км

У мережі з’явилось відео, на якому військові встановили ізраїльський прапор на даху курортного готелю в Газі. CNN геолокував відео в районі понад двох миль (3,2 км) від кордону Гази та Ізраїлю.

"Солдати 52-го батальйону 401-ї бригади майорять ізраїльським прапором у центрі Гази, біля пляжу. Ми не пробачимо і не забудемо, і не зупинимося до перемоги", — сказав солдат на відео.

Ізраїль відновив роботу другого з трьох трубопроводів, які подають воду в Газу

Палестинські високопосадовці підтвердили реставрацію другого з трьох водопроводів, призначених для постачання води в Сектор Гази.

Мазен Гонейм, керівник Управління водних ресурсів Палестини, заявив, що цей будівельний проєкт допоможе зменшити дефіцит водопостачання в анклаві в умовах постійної "ізраїльської агресії". Раніше ізраїльські ЗМІ повідомили про відновлення роботи другого з трьох водопроводів, які забезпечують Сектор Гази водопостачанням.

У Дагестані сотні людей заблокували аеропорт через рейс з Ізраїлю

Увечері 29 жовтня кілька тисяч людей в одному з аеропортів Дагестану викрикували гасла на підтримку Палестини, а в руках у них були антиізраїльські плакати. Протестувальники намагалися взяти штурмом літак авіакомпанії Red Wings, який, ймовірно, прилетів з Ізраїлю.

Мітингувальники змогли прорватися до будівлі аеропорту, вони зламали вхідні двері. Також протестувальники перекрили дороги та розгойдують автівки, та навіть намагалися напасти на патрульний автомобіль.

Поліція встановила 150 "активних учасників заворушень" в аеропорту Махачкали, 60 із них затримали, повідомили в управлінні МВС Росії у Північно-Кавказькому федеральному округу. Постраждали понад 30 осіб.

Ліван атакував Ізраїль

Північна частина Ізраїлю вкотре опинилися під атакою терористичних угрупувань Лівану. Армія оборони Ізраїлю повідомляє, що з Лівану було випущено кілька ракет по району гори Дов на північному кордоні, де розташовано кілька військових позицій та немає міст.

За даними ЦАХАЛ, усі снаряди впали на відкритій місцевості, внаслідок чого ніхто не постраждав.

Ізраїль відправляє до Гази додаткові війська

Влада Ізраїлю вирішила відправити додаткові війська до Сектору Гази, сказав речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі, повідомляє видання CNN.

"У смугу зайшли додаткові сили. Наша діяльність там тільки активізується", – сказав Хагарі.

Також військовий повідомив про знищення "десятків бойовиків ХАМАС" під час останніх боїв. Речник також пояснив один із видів тактичного маневру армії Ізраїлю.

За словами представника ЦАХАЛ, наземні сили, танки, піхота, бронетехніка рухаються до бойовиків, які намагаються атакувати військових Ізраїлю. Потім вони у відповідь ціляться по представникам ХАМАС із повітря.

Нагадаємо, що відбувалось на Близькому Сході 26 жовтня. Також ми писали, якою є ситуація 25 жовтня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.