Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Кількість жертв зростає – що відбувається в Ізраїлі на третій день війни

Розповідаємо про найголовніші події, що відбуваються в Ізраїлі через атаки з боку ХАМАСу

Фото: Скрин, Pexels. Колаж: Pro Владу

Ситуація в Ізраїлі

Фото: Скрин, Pexels. Колаж: Pro Владу

Триває третя доба, відколи одне з найбільших палестинських ісламістських воєнізованих угруповань ХАМАС атакував територію Ізраїлю. Зараз там доволі напружена ситуація, адже бойовики вбивають велику кількість мирних жителів та завдають серйозної шкоди країні.

Ми зібрали для вас найголовніші події з Ізраїлю.

Атаки на Сектор Гази

Вчора, 8 жовтня, армія Ізраїлю завдала величезної кількості ракетних та авіаударів по території Сектору Гази. Зокрема, відомо, що ЦАХАЛ знищує фактично всі важливі об'єкти на території анклаву. Зокрема, серед них опинилися будівля Міністерства внутрішніх справ, Національного банку та навіть будинки впливових посадовців.

Також додамо, що представник Ізраїлю при ООН заявив, що країна не планує проводити мирні переговори з ХАМАСом, а просто хоче знищити угруповання.

ХАМАС продовжує терор

Минулої ночі ХАМАС двічі обстріляв місто Ашкелон, по якому випустив близько 100 ракет. Однак, ще вчора під час проведення музичного фестивалю бойовики ХАМАСу розстріляли близько 250 осіб, які були присутні на ньому.

Кількість жертв серед мирного населення активно зростає. Наразі ця цифра перевищує вже 700 осіб, однак справжні дані можуть бути більшими, адже велика кількість жителів Ізраїля вважаються безвісти зниклими, також ХАМАС тримає чимало громадян в полоні, серед яких є навіть діти.

США допоможе Ізраїлю

На тлі подій, що відбуваються в Ізраїлі, Сполучені Штати Америки оголосили про перекидання своєї авіаносної групи до східної частини Середземного моря. Це потрібно для того, щоб посилити свій контроль в регіоні, а також висловити підтримку Ізраїлю. Також США на Близький Схід перекидає 20 винищувачів.

Крім того, представники ізраїльської влади запросили у Сполучених Штатів військову допомогу. Зокрема, ЦАХАЛ потребує додаткових засобів протиповітряної оборони, а також бомби для завдавання ударів по території Сектору Гази.

Іран причетний до конфлікту

Також стало відомо про те, що Іран брав участь у плануванні атак ХАМАСу на Ізраїль. Зокрема, повідомляється, що на початку цього місяця іранські офіцери зустрілися з представниками ХАМАСу та допомогли їм спланувати повітряні та наземні атаки на Ізраїль.

Також відомо, що задля цього Іран навіть відклав свої конфлікти та провів зустрічі з представниками ліванського ісламістського воєнізованого угруповання "Хезболла" та ХАМАСу. Однак, влада Ірану заявляє, що ніяким боком не причетна до ситуації, що відбувається в Ізраїлі.

Ізраїль повернув контроль над своїми територіями

9 жовтня, близько о 12:00 представники армії Ізраїлю заявили про те, що вони повернули контроль над всіма територіями, які раніше були захоплені ХАМАСом.

"Ми повністю контролюємо населені пункти. Можливо, все ще є терористи на волі, але ми працюємо над тим, щоб усе очистити. Переходимо до фази інтенсивних атак у Газі та ліквідації лідерів ХАМАС й Ісламського джихаду", - заявили в ЦАХАЛ.

Додамо, що зараз Ізраїль проводить масовані атаки по території анклаву.

ХАМАС напав на Ізраїль

Раніше ми писали про те, що 7 жовтня, приблизно о 6:30 бойовики, що знаходяться на території Сектору Гази, здійснили масовану ракетну атаку по території Ізраїлю. Під час неї було зафіксовано доволі багато влучань. Також не обійшлося без жертв серед мирного населення.

Водночас командир ХАМАСу Мохаммед Дейв зробив заяву, під час якої сказав, що напад на Ізраїль є "початком великої революції". Крім того, він закликав місцеве населення також повстати проти Ізраїлю.

У відповідь на такі дії ХАМАСу влада Ізраїлю заявила, що бойовики заплатять велику ціну за вторгнення на територію країни. Також там почали наносити авіаудари по території Сектору Гази.

До слова, зараз в Ізраїлю оголошено широкомасштабну мобілізацію резервістів, а також воєнний стан.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ізраїль оголосив стан війни. Також ми повідомляли, що під час конфлікту зростає кількість жертв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.