Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Атака ХАМАС на Ізраїль: зросла кількість жертв, загинув ватажок бойовиків

За даними Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю, 19 осіб наразі перебуває у тяжкому стані, безвісти зниклими вважаються 750 людей

Фото: flickr.com/idfonline. Колаж: Pro Владу

В Ізраїлі зросла кількість загиблих внаслідок обстрілів ХАМАС

Фото: flickr.com/idfonline. Колаж: Pro Владу

7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили вторгнення та обстріли території Ізраїлю. Поранення в результаті отримали щонайменше 1864 людей.

Про це вранці 8 жовтня повідомляє видання Times of Israel.

За даними Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю, 19 людей зараз перебуває у дуже тяжкому стані, ще 326 важко поранені.

Крім того, за даними ЗМІ, в Ізраїлі вважаються безвісти зниклими 750 людей.

Поки Ізраїль не надає нову інформацію про кількість загиблих. Проте армія оборони підтвердила загибель 26 військовослужбовців.

Армія Ізраїлю атакувала Ліван

8 жовтня в Армії Ізраїлю (ЦАХАЛ) розповіли, що завдають ударів по одному із районів Лівану у відповідь на здійснений звідти обстріл.

"Артилерія ЦАХАЛу завдає ударів по району в Лівані, звідки велася стрілянина. Армія оборони Ізраїлю вжила підготовчих заходів і продовжить діяти в усіх регіонах і в будь-який час, щоб гарантувати безпеку цивільних в Ізраїлі", – зазначили в ЦАХАЛ.

Перед цим в ісламістській організації Хезболла заявили, що завдали із Лівану мінометних ударів по об'єктах ЦАХАЛу на півночі Ізраїлю.

ЗМІ пишуть про загибель одного з ватажків ХАМАС

8 жовтня в ЗМІ з’явилась інформація про те, що один з лідерів угрупування ХАМАС Айман Юніс, ймовірно, був ліквідований. Він загинув внаслідок ракетного удару Ізраїлю по Сектору Газа.

Jfra News пише, що Аймана Юніса вважають один з ватажків терористів ХАМАС. Армія оборони Ізраїля атакувала табір біженців Нусейрат у Секторі Газа, де, за попередніми даними, знаходився будинок ватажка бойовиків.

ЗМІ повідомили, що під завалами знищеного будинку у Нусейраті було знайдено тіло Аймана Юніса. Зазначається, що там також виявили тіла ще семи загиблих. Їх особи невідомі.

Що відбувається в Ізраїлі

Раніше ми писали, що зранку 7 жовтня бойовики ХАМАСу вдались до масованого ракетного удару по містам Ізраїлю. Було випущено близько 5 тисяч ракет. Бойовики безпощадно вдарили по житлових будинках, багато загиблих серед місцевого населення.

Водночас, бойовики ХАМАСу кажуть, що такі дії є "початком великої революції". Місцеве населення закликали негайно доєднатися до повстання.

У відповідь на дії ХАМАСу, офіційна влада Ізраїлю наголосила, що "країна перебуває у стані готовності до війни", а також пригрозила, що бойовики сплатять "дуже високу ціну".

Також в Ізраїлі оголосили надзвичайну ситуацію в радіусі 80 кілометрів від кордону з Сектором Газа.

Раніше ми писали про капітуляцію Нагірного Карабаху. Також ми повідомляли, що між Азербайджаном та Вірменією розпочався конфлікт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.