Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Зеленський підписав закон про е-декларування – що відомо

Відтепер українці зможуть переглядати інформацію, що стосується доходів депутатів та інших чиновників

Фото: Володимир Зеленський/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Владу

Зеленський підписав закон про е-декларації

Фото: Володимир Зеленський/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Владу

Декілька місяців тривало обговорення законопроєкту, що стосується відкриття електронних декларацій українських чиновників. Тепер глава держави підписав його.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Закон про е-декларування прийнято

10 жовтня стало відомо про те, що президент України Володимир Зеленський підписав закон про повернення, а також відкриття електронних декларацій чиновників. Свій підпис під законопроєктом глава держави поставив після того, як Верховна Рада України 20 вересня нарешті схвалила виправлений закон, адже раніше на нього було накладено вето.

Додамо, що таким чином всі українські чиновники будуть вимушені знову вносити всю інформацію, що стосується їхніх доходів, в спеціальний реєстр. Завдяки цьому, всі громадяни України зможуть безперешкодно переглядати інформацію, що стосується статків депутатів та інших урядовців.

Зазначимо, що 5 вересня 2023-го року Верховна Рада прийняла законопроєкт №9534, однак, згідно із цим рішенням, відкриття електронних декларацій повинно було відбутися лише через рік.

Зеленський ветував закон

Раніше ми писали, що президент України Володимир Зеленський наклав вето на законопроєкт, який відтерміновував відкриття електронних декларацій ще на один рік. Тоді глава держави зазначив, що відкрити ці реєстри потрібно негайно, а не через рік.

"Вранці надійшов із Верховної Ради України закон, який зберігав обмеження щодо електронного декларування. Обмеження неприйнятні. Декларації мають бути відкритими. Одразу. Не через рік. Уже зараз реєстр треба відкривати. Власне, із цією головною правкою закон має бути проголосований. Бажано швидко", – заявляв Володимир Зеленський.

Додамо, що під час засідання Верховної Ради України за прийняття закону з внесеними правками проголосували 329 народних обранців. Однак ще тоді нардеп Ярослав Железняк відзначив, що, скоріш за все, президент не підпише цей законопроєкт через відтермінування відкриття реєстрів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що декларації можуть бути введені для всіх громадян України. Також ми повідомляли про те, хто входить до найближчого оточення президента Зеленського.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.