Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Ситуація на фронті: чому 2024 рік може бути виграшним для Росії

Партнери України мають активізуватися в постачанні зброї, адже інакше Росія має багато шансів здобути перемогу у війні

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Як проходитиме війна в Україні наступного року

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Наступний рік може стати сприятливим для Росії у війні проти України. Таке судження виникло через повільні дії західних союзників.

Про це повідомив президент Чехії Петер Павел.

З його слів, у цивілізованого світу є один вихід, щоб врятуватися від російської агресії – надати необхідну збройну допомогу Україні. Політик вважає, що наступний рік стане ще важчим випробуванням для українців. Якщо міжнародна допомога буде недостатньою, люди почнуть втрачати надію. Це може призвести до негативних настроїв у суспільстві, які ускладнять контрнаступ.

"Людям буде важко, а з нерішучістю країн, які зараз підтримують Україну, почуття розчарування зростатиме. Це створює ситуацію, яка не дуже сприятлива для ведення контрнаступальних операцій", — зауважив Павел.

Російська перемога в Україні стане сигналом для інших авторитарних режимів, що Захід слабкий і не здатний захистити своїх союзників.

Президент Чехії наголосив, що Росія успішно забезпечила свою армію зброєю для війни. Вона перевела свою промисловість на військові рейки та виробляє набагато більше боєприпасів, танків та іншої техніки, ніж Україна. Москва також веде переговори з третіми країнами про військове партнерство та рекрутує більше солдатів на війну.

Тому 2023 рік є ключовим у зусиллях Заходу щодо допомоги Україні. Якщо Захід не надасть Україні достатньої допомоги зараз, у нього може не вистачити часу, щоб перемогти Росію, коли вона набере силу.

Байден підписав закон про тимчасовий бюджет США

Раніше ми писали, що США уникнули "шатдауну" завдяки підписанню закону про тимчасовий бюджет.

Сполучені Штати Америки перебували на межі фінансової кризи. З 1 жовтня 2023 року уряд країни не мав фінансування, що загрожувало призупиненням роботи багатьох державних органів.

Однак, 16 листопада президент США Джо Байден підписав закон про тимчасове фінансування уряду. Цей закон продовжив роботу органів правління США до 19 січня 2024 року.

Тимчасовий бюджет не передбачає надання допомоги Україні та Ізраїлю, які є важливими союзниками США. Однак, він дозволив країні уникнути "шатдауну" та продовжити свою діяльність.

Байден та Сі Цзіньпін обговорили війну

Також ми зазначали, що президент Сполучених Штатів Джо Байден, а також лідер Китаю Сі Цзіньпін обговорили ситуацію, яка наразі склалася в Україні. В ході цієї розмови американський лідер закликав свого китайського колегу допомогти Україні.

"Ми з президентом Сі також обмінялися думками щодо низки регіональних і глобальних питань, включаючи відмову Росії зупинити жорстоку та агресивну війну проти України та конфлікт в Газі", – сказав Джо Байден під час пресконференції.

До всього, ці переговори для президента Росії Путіна є поганим знаком, адже його позицію не враховують під час обговорення всесвітньо важливих питань.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як може вплинути зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна на ситуацію в Україні. Також ми повідомляли, хто постачав Росії безпілотники для війни в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.