Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Примусова паспортизація дітей – в МЗС відреагували на указ Путіна

Нещодавно російський диктатор Путін підписав указ, згідно з яким українські діти в Росії будуть отримувати паспорти країни-агресорки

Фото: Pexels, Дмитро Кулеба/Facebook. Колаж: Pro Владу

В МЗС відреагували на паспортизацію дітей

Фото: Pexels, Дмитро Кулеба/Facebook. Колаж: Pro Владу

Росія за час повномасштабної війни здійснила достатньо велику кількість злочинів. Однак, нещодавно російський диктатор Путін підписав черговий указ, який порушує міжнародні норми. В МЗС України відреагували.

Про це йдеться в заяві пресслужби Міністерства закордонних справ України.

Реакція МЗС

В Міністерстві закордонних справ України заявили про те, що такі дії Володимира Путіна спрямовуються на потреби вирішення демографічних проблем (це агресору необхідно для того, щоб продовжувати війну з Україною).

При цьому, примусова паспортизація дітей є порушенням законодавства України, а також порушенням міжнародного права дітей, які були переміщені на територію іншої держави.

"Справжня цінність цього указу полягає лише в тому, що він слугуватиме черговим доказом злочинів РФ проти України, насильницької асиміляції українських дітей і спроби позбавлення їх власної Батьківщини", – йдеться в заяві Міністерства закордонних справ.

Також українське відомство закликало Міжнародний кримінальних суд взяти до уваги такі дії агресора, адже переведення дітей з однієї національної групи до іншої можна вважати геноцидом народу.

Указ Путіна

Раніше ми писали про те, що український омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив про те, що російський диктатор Володимир Путін підписав указ, згідно з яким, за його рішенням українські діти можуть отримувати громадянство Росії.

Зокрема, мова йде про тих дітей, які залишилися без батьківського піклування або ж про дітей сиріт. За словами Лубінця, такі дії агресора можуть мати дуже страшні наслідки.

"Ми розуміємо страшні наслідки таких дій, адже наступним кроком після отримання ними "громадянства" РФ буде усиновлення дітей вже як росіян, а за цим – зміна їхніх персональних даних. В один момент може так статися, що жодної української дитини в РФ не залишиться, адже всі вони упродовж наступних 3 місяців можуть стати росіянами", – заявив Дмитро Лубінець.

Також омбудсмен додав, що в зв'язку з таким указом від буде вживати певних заходів на міжнародній арені.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, коли російський диктатор Володимир Путін може піти у відставку. Також ми повідомляли, що президент Росії озвучив термін війни на території України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.