Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

На крок ближче до членства в ЄС – Єврорада прийняла важливе рішення для України

Європейська рада ухвалила рішення щодо початку переговорів стосовно членства України в ЄС

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Владу

Єврорада прийняла рішення щодо України

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Владу

Вже довгий час тривають дискусії щодо членства України в Європейському Союзі. Однак, нещодавно Єврорада прийняла важливе рішення, завдяки якому наша країна стала ще ближчою до ЄС.

Про це у своєму мікроблозі в Twitter розповів президент Європейської ради Шарль Мішель.

Рішення Євроради

За словами Шарля Мішеля, Європейська рада ухвалила рішення про початок переговорів щодо вступу в Євросоюз України, а також Молдови. Відповідну інформацію він виклав на своєму акаунті в соцмережі.

"Надано статус кандидата Грузії. А з Боснією і Герцеговиною ЄС відкриє переговори, як тільки буде досягнутий необхідний рівень відповідності критеріям членства. Я запросив Комісію надати звіт до березня з метою прийняття такого рішення. Чіткий сигнал надії для їхніх людей і для нашого континенту", – зазначив Шарль Мішель.

Варто додати, що на таке рішення Євроради вже встиг відреагувати президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що це "Перемога України. Перемога всієї Європи".

Крім того, не залишилися осторонь і європейські політики. Зокрема, прем'єр-міністрка Естонії Кая Каллас заявила, що цей день можна назвати історичним, адже попри всі суперечності Єврорада змогла прийняти таке важливе рішення.

Хто проти вступу України до ЄС

Раніше ми писали про те, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан неодноразово висловлювався проти вступу нашої держави до Європейського Союзу. Свої слова угорський політик аргументував тим, що серед країн нібито не буде ніякої згоди стосовно питання про вступ в ЄС.

"Угорщина не має права вето. Жодного вето немає, Угорщина буде блокувати рішення. Ми не проти цих рішень, ми просто не згодні з іншими країнами-членами. Якщо ми згодні, то позиція ЄС є, якщо ні, то її немає. Ми не повинні дозволяти собі відчувати нечисте сумління через те, що ми в чомусь не згодні", – сказав під час одного зі своїх виступів Орбан.

Крім того, прем'єр-міністр Угорщини також говорив, що ЄС не знає відповідей на деякі питання, зокрема:

  • яку територію України ЄС готовий прийняти (маючи на увазі окуповані регіони);
  • яким є населення України;
  • скільки коштів повинен витратити Євросоюз для відновлення України.

Також варто зазначити, що Орбан доволі часто робить схожі заяви.

Нагадаємо, раніше ми писали, що сказав про війну в Україні прем'єр-міністр Словаччини. Також ми повідомляли, що президент Зеленський розповів, де Росія може розпочати нові війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.