Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Зеленський призначив нового голову Центру протидії дезінформації: що про нього відомо

До призначення Андрій Коваленко обіймав посаду заступника керівника ЦПД при Раді нацбезпеки і оборони

Фото: Instagram/Андрій Коваленко. Колаж: Pro Війну

Хто такий Андрій Коваленко та що про нього відомо

Фото: Instagram/Андрій Коваленко. Колаж: Pro Війну

Нещодавно президент України Володимир Зеленський дозволив обіймати посаду керівника Центру протидії дезінформації військовим. Сьогодні Андрій Коваленко став новим головою цього органу.

Про це йдеться у відповідному документі на сторінці офіційного інтернет-представництва глави держави.

Андрій Коваленко – експерт з інформаційних технологій, PR-консультант та лейтенант Збройних сил України.

Новопризначений керівник ЦПД у 2012 році закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю "соціологія", після чого тривалий час працював у виданнях:

  • "Сегодня" – журналістом;
  • "Коментарі" – журналістом,
  • "Еспресо" – редактором сайту телеканалу;
  • Depo.ua – головним редактором.

Крім того, Коваленко, як експерт у питаннях інформаційних технологій, брав участь у форумах польського Інституту Східноєвропейських досліджень.

Він обіймав посади спеціаліста з комунікацій у Державному агентстві рибного господарства та Державній інспекції містобудування, а також очолював медійний напрямок у виборчому штабі партії "Слуга народу" Борщагівської ОТГ.

Медіарух звернувся до Зеленського щодо тиску на журналістів та розслідувачів

Раніше ми писали, що журналісти та медіа закликають президента та правоохоронні органи негайно вжити заходів щодо припинення кампанії тиску на незалежні медіа та журналістів-розслідувачів.

За останні кілька днів на незалежні медіа та журналістів-розслідувачів було скоєно низку атак. Зокрема, тиску зазнали:

  • Юрій Ніколов, редактор проєкту "Наші гроші";
  • Bihus.Info;
  • "Детектор медіа";
  • "Українська правда";
  • "Дзеркало тижня";
  • NV;
  • "Цензор";
  • "Бабель";
  • "Ліга.net";
  • "Еспресо".

Атаки здійснюються анонімними телеграм-каналами та недостовірними вебпорталами, які публічно декларують, що працюють на чинну владу. Вони влаштовують журналістам провокації, поширюють про них неправдиву інформацію, намагаються дискредитувати їхню професійну роботу. Крім того, журналісти повідомляють про стеження, прослуховування телефонних розмов та порушення права на приватне життя.

До прикладу, вчора медіа "Народна правда" опублікувало відеозапис, на якому буцімто видно, як журналісти Bihus.Info вживають наркотичні речовини. Засновник проєкту розслідувань Денис Бігус попросив вибачення перед авдиторією та заявив, що всі співробітники здадуть тести на вживання наркотиків, а в команді будуть "жорсткі кадрові зміни". Однак він також заявив, що прослуховування і спостереження були незаконними, а цілі тих, хто записував, зрозумілі.

Журналісти та медіа вважають, що ці атаки є злочинами, які завдають шкоди майбутньому України як демократичної держави. Вони закликають правоохоронні органи не стояти осторонь і негайно вжити заходів щодо їх припинення.

Нагадаємо, в Україні заборонили 16 медіасервісів через зв'язки з Росією. Також ми писали, що шведські журналісти потрапили під російський обстріл.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.