Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Залужний стане послом у Великобританії? Нардеп поділився інсайдом

В Мережі з'явилася інформація про можливу наступну посаду Залужного, однак й досі не підтвердилися чутки про звільнення Головнокомандувача ЗСУ

Фото: Facebook/Валерій Залужний, Мінекономіки. Колаж: Pro Владу

Нардеп Шевченко розповів про плани Головнокомандувача ЗСУ

Фото: Facebook/Валерій Залужний, Мінекономіки. Колаж: Pro Владу

Чутки про звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних сил України ширяться Мережею вже давно. Однак, зараз стала відома інформація про кар’єрні плани військового.

Про це розповів народний депутат Євгеній Шевченко.

З його слів, Валерій Залужний погодився стати послом у Великобританії. Є висока ймовірність, що він туди поїде. Однак робота послом – це політична пенсія, з якої дипломати не повертаються.

Важливо зауважити, що підтвердження цих слів в офіційних джерелах немає.

Зеленський відреагував на можливе звільнення Залужного

Раніше ми писали, що інформація про можливе звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного активно шириться в українських та іноземних ЗМІ.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу Rai1 не заперечує ймовірність кадрових змін, включаючи та військову сферу.

"Безумовно, потрібне перезавантаження, новий початок. Коли ми говоримо про це, я маю на увазі заміну низки державних лідерів, а не лише в одному секторі, наприклад, військовому", – наголосив Зеленський.

Президент підкреслив, що важливо думати про людей, які цілодобово захищають країну, працюють на заводах, або змушені тікати через війну. За деякими даними, між Зеленським та Залужним нібито існує домовленість про звільнення.

Як у США відреагували на чутки

Також ми зазначали, що нещодавно в українських ЗМІ з'явилися чутки про можливе звільнення Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. Ця інформація згодом була спростована, а американський уряд назвав її "внутрішніми справами" України.

Речник Пентагону Пет Райдер під час брифінгу заявив, що не володіє інформацією про кадрові зміни в ЗСУ.

Він зазначив:

  • Сполучені Штати не відстежують кадрові питання в українській армії;
  • Україна має право обговорювати свої внутрішні справи.

У відповідь на питання про заміну генерала Залужного на посаді головнокомандувача речник Міноборони Сполучених Штатів Америки заявив, що він не відстежує жодних кадрових змін у Збройних силах України.

Стосунки Зеленського та Залужного

Ми вже писали, що в українських ЗМІ з'явилася інформація про розбіжності між Президентом України Володимиром Зеленським та Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним. Ця інформація викликала занепокоєння серед українців, адже єдність та злагода у вищому військово-політичному керівництві країни є надзвичайно важливою під час війни.

Президент Зеленський прокоментував цю ситуацію, запевнивши, що у нього з Залужним робочі стосунки.

"Розвивати тему конфлікту і комусь допомагати в цьому не буду. Потрібні міцні кроки та результати від Головнокомандувача ЗСУ. Я планую і надалі працювати з Залужним, чекаю рішення про мобілізацію, чекаю результатів на поле бою, чекаю на рішення допомоги бійцям на фронті. Є стратегія — чекаю на результати та деталі", – сказав Зеленський.

На питання про можливе звільнення Залужного, Зеленський відповів, що наразі планує з ним працювати та очікує на конкретні зміни на полі бою.

Раніше Безугла заговорила про відставку Залужного та назвала претендентів на посаду головкома. Крім того, писали про те, що полковник ЗСУ зробив важливу заяву щодо посилення мобілізаційних процесів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.