Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Яценюк, Гройсман, Гончарук — де зараз колишні прем'єр-міністри України

З початком повномасштабного вторгнення в інформаційному полі поступово зникають імена більшості колишніх високопосадовців

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Що відомо про колишніх прем'єр-міністрів України

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Список колишніх прем’єр-міністрів України налічує більш як 20 осіб. Серед них і колишні президенти: Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Віктор Янукович.

Розповідаємо, де зараз колишні прем’єр-міністри України та чим вони займаються.

Вітольд Фокін

Першим прем’єр-міністром незалежної України був Вітольд Фокін. Відомо, що у 2020 році він входив до Тристоронньої контактної групи у Мінську. Перед повномасштабним вторгненням його вислови сколихнули український інфопростір. Фокін завив, що Росію можна зрозуміти в питанні Криму. Після цього жодної активності колишнього прем’єр-міністра в медіа не було зафіксовано.

Фото: Вітольд Фокін
Фото: Вітольд Фокін

Микола Азаров

Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров, який втік до Росії у 2014 році після Революції Гідності, продовжує жити в розкоші, адже санкції не торкнулися його родини.

За даними медіа Bihus.Info, Азаров і його сім'я володіють нерухомістю в Італії, Австрії, Швейцарії та Франції. Син Азарова Олексій, який також переховується в Росії, продовжує вести бізнес, зокрема, торгувати вугіллям з шахти в Ростові-на-Дону.

Фото: Микола Азаров
Фото: Микола Азаров

Арсеній Яценюк

Арсеній Яценюк перебував на посаді прем’єр-міністра з початку російсько-української війни. В його пресслужбі повідомили, що колишній голова уряду не покидав територію України з початку повномасштабного вторгнення.

Арсеній Яценюк повідомив, що його фонд "Відкрий Україну" допоміг армії та постраждалим від бойових дій на майже 40 мільйонів гривень. За ці кошти фонд доставив понад 820 тонн гуманітарної допомоги, зокрема позашляховики, генератори, шоломи, бронежилети, тепловізори, радіостанції, старлінки, продукти харчування тощо.

Фото: Арсеній Яценюк
Фото: Арсеній Яценюк

Володимир Гройсман

Колишнього прем’єра Володимира Гройсмана зараз можна часто побачити в етері телемарафону "Єдині новини".

Володимир Гройсман очолював Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб. Він працював протягом року російсько-української війни та надав допомогу на понад 58 млн грн. Допомога надавалася захисникам на фронті, постраждалим громадам та вимушеним переселенцям.

Фото: Володимир Гройсман
Фото: Володимир Гройсман

Олексій Гончарук

Олексій Гончарук був першим прем’єром президентства Володимира Зеленського.

Олексій Гончарук повернувся в Україну з США, де читав лекції, за два місяці до початку російського вторгнення. Він одразу приєднався до лав аеророзвідки, ставши головою наглядової ради компанії. У цій ролі Гончарук займався організацією фронт-офісу ІТ-системи "Delta" та мережі ситуаційних центрів, які зараз є основою для впровадження ISTAR у війську.

Фото: Олексій Гончарук
Фото: Олексій Гончарук

Разом із друзями він заснував компанію, яка займається цим напрямком. Компанія має власну школу для пілотів дронів. Крім того, Гончарук є радником міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. У цій ролі він керує проєктом упровадження Drone ID, який покликаний підвищити ефективність застосування дронів у військових цілях.

Нагадаємо, як познайомились українські президенти зі своїми дружинами. Раніше ми писали, хто з українських політиків одружився у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.