Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Де зустріти президента: як познайомились українські політики зі своїми дружинами

У Мережі можна знайти багато смішних та компрометуючих фактів про українських політиків, проте про своє особисте життя урядовці звикли мовчати

Фото: Олена Зеленська

Романтичні і не дуже: історії знайомств президентів України із дружинами

Фото: Олена Зеленська

"Як стати президентом? – Вдало одружитися!" – жартував Кучма про свою посаду. Однак, нікому не відомо, як склалася б доля українських політиків без їхніх жінок.

Розповідаємо про історії кохання українських президентів.

Леонід та Антоніна Кравчуки

Першою леді незалежної України стала Антоніна Кравчук (Мішура). Про неї відомо небагато. Вона викладала в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка на факультеті економіки.

На інавгурації чоловіка вона простояла мовчки, після цього на офіційних прийомах майже не з'являлася. Той період протоколісти згадують, як час без першої леді.

За п'ять років каденції Кравчука вона дала лише одне коротке інтерв'ю. Сам президент говорив, що дружина його підтримує вдома, а те, що її офіційно не буде поруч – було їхнім спільним рішенням.

Леонід та Антоніна Кравчуки
Фото: Леонід та Антоніна Кравчуки

Леонід та Людмила Кучми

"Був такий час – студентів відправляли на картоплю... Ну треба, я поїхав керівником колективу. Вона була у моєму підпорядкуванні, ну і тоді познайомилися. Я їй допоміг просапати до кінця рядок... Вона обгоріла вся, так що я її виручив у важку хвилину", – згадує першу зустріч із своєю майбутньою дружиною Людмилою Талалаєвою другий президент.

Людмила Кучма майстерно адаптувалася до графіку президента. Вона займалася правами дітей та підтримувала паралімпійський рух, також була спеціальним послом ЮНЕСКО і була нагороджена численними державними відзнаками.

Леонід та Людмила Кучми
Фото: Леонід та Людмила Кучми

Віктор та Катерина Ющенки

У 1993 році Катерина Чумаченко обіймала посаду консультанта та менеджера української філії компанії "Піт Марвік Барентц Груп" в США. Жінка часто відвідувала Україну. Так, на борті літака, що летів до Америки, її місце було поруч із місцем Віктора Ющенка – голови Нацбанку, одруженого батька двох дітей.

Тривалий Віктор та Катерина спілкувались тільки на "професійні теми", але згодом Ющенко зрозумів, що вони мають бути разом.

Вона була щирою, проводила журналістам екскурсію по дачі й скаржилася, як Ющенко вчив її працювати на городі. Саме Катерина як перша леді на офіційних заходах стала з'являтися у вишиванках.

Віктор та Катерина Ющенки
Фото: Віктор та Катерина Ющенки

Віктор та Людмила Януковичі

"Я потрапив у в'язницю в 1972 році. Вона мене чекала. Звільнився й одразу через два місяці одружився", – розповідав Віктор Янукович про свою Людмилу Настенко.

Познайомилась пара у їдальні металургійного заводу, де обоє працювали. Посередником між ними стала однокласниця президента-втікача, з якою він сидів за однією партою.

На просторах мережі збереглася історія про те, як вони разом розвантажували цеглу. Людмила ненароком впустила цеглину собі на ногу, а "легітимний", як у казці, "врятував" її.

Її називали "просто Люся". Подейкують, їй заборонили публічно виступати на публіці після того, як під час Помаранчевої революції вона вимовила промову про "наколоті апельсини".

Віктор та Людмила Януковичі
Фото: Віктор та Людмила Януковичі

Петро та Марина Порошенки

Дещо прозаїчніше познайомився Петро Порошенко із Мариною Переведенцевою – на студентській дискотеці.

"Я познайомився зі своєю дружиною – студенткою другого курсу медінституту. І оскільки я хотів її підтримувати, разом з нею на нічних чергуваннях провів перший рік, коли ми зустрічалися", – згадував Порошенко.

Її назвали найстильнішою першої леді за всю історію України. Проте, її скандальні благодійні проекти, також не забули в народі.

Володимир та Олена Зеленські

Володимир Зеленський та Олена Кияшко познайомилися в ліцеї в Кривому Розі. Однак, їхні стосунки стали романтичними вже в університеті.

"Спочатку з Вовою у нас не дуже ладналися стосунки, тому що він одразу намагався залицятися, а я не дуже цього на той момент хотіла. Але наше спілкування мене переконало в зворотному. Ми дивилися в одну сторону, нам подобалася однакова музика, нам просто було цікаво про що завгодно розмовляти. Мені здається, в будь-яких стосунках це дуже важливо", – розповіла Олена Зеленська.

Зеленська стала всенародною улюбленицею. Можна сказати, що вперше за всю історію незалежної України перша леді стала прикладом для наслідування.

Володимир та Олена Зеленські
Фото: Володимир та Олена Зеленські

Весілля українських політиків

Раніше ми писали, що за перші пів року 2023 в Україні зареєстрували 86 028 шлюбів. Серед них і українські політики, які навіть в умовах війни влаштовують гучні святкування.

Користувачі Мережі часто обговорюють весілля українських політиків. Зазвичай, в умовах воєнного стану чиновники одружуються скромно та без зайвого галасу, але є й ті, чиї святкування Інтернет не забуде ще довго.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки коштує весільна церемонія у приватному РАЦСі. Також ми повідомляли, чому повнолітні сини мера Львова не отримали повістки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.