Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Відставка Залужного: Зеленський пояснив, чому звільнив головнокомандувача

Нещодавно президент України звільнив Валерія Залужного з поста головнокомандувача ЗСУ

Фото: Володимир Зеленський/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Зеленський пояснив звільнення Залужного

Фото: Володимир Зеленський/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Президент Володимир Зеленський пояснив, що звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ – це перезавантаження та перебудова військового командування. Також, він назвав це "зміною менеджменту".

Про це президент заявив в інтерв'ю виданню FOX News.

Пояснення Зеленського

Під час інтерв'ю у президента поцікавилися, чому він звільнив з посади головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного, який декілька років командував армію. На що президент відповів, що це перезавантаження для армії. Однак, тут йдеться лише про речі, які довго не змінювалися.

"Ми повинні бути швидшими, це означає, ми маємо упускати всю бюрократію, яка в нас є. У нас немає іншого шансу. Ми повинні бути розумними, технологічно оснащеними і швидкими. Час – це гроші, а в нашому випадку це не гроші, а життя людей", – заявив президент.

Крім того, Зеленський дав коментар і з приводу нагороди Героя України, яку він вручив Залужному після звільнення. Глава держави заявив, що генерал захищав нашу націю та країну, тому він вдячний йому за це.

Які посади пропонував Зеленський Залужному

Раніше в матеріалі УП повідомили, що колишній головнокомандувач Збройних сил України після свого звільнення з посади міг стати радником з питань модернізації війська. Однак, від такої пропозиції генерал відмовився.

Крім того, тривалий час в Мережі поширювалась інформація про те, що Валерій Залужний після своєї відставки може відправитися послом в одну з країн НАТО. Зокрема, серед ймовірних варіантів називали Великобританію.

Однак, в цьому питанні виникли певні труднощі, адже посаду посла може займати виключно цивільна людина. Натомість, Валерій Залужний є військовим генералом. Тому, для того, щоб стати послом йому необхідно звільнитися, а зробити це під час воєнного стану майже нереально.

Наразі питання щодо майбутнього Валерія Залужного й досі залишається відкритим.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 8 лютого 2024-го року президент Володимир Зеленський звільнив з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Також ми повідомляли про найбільші досягнення армії під керівництвом генерала Залужного.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.