Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Удари по Криму будуть продовжуватись? Данілов розповів, як Україна планує звільнити півострів

Розповідаємо про те, як, на думку секретаря Ради національної безпеки та оборони, Україна зможе звільнити Кримський півострів від росіян

Фото: УНІАН, Олексій Данілов/Facebook. Колаж: Pro Владу

Данілов дав коментар щодо звільнення Криму

Фото: УНІАН, Олексій Данілов/Facebook. Колаж: Pro Владу

Останнім часом на території Кримського півострову відбувається дуже багато вибухів. Більшість із них пов'язують з успішними атаками Збройних сил України. З цього приводу свою заяву зробив і секретар РНБО.

Про це Данілов розповів у коментарі "Українському радіо".

Що думає Данілов з цього приводу

На думку секретаря Радбезу, Україна буде продовжувати наносити удари по окупантах в Криму, незважаючи на те, що ті, останнім часом різко висловлюються з цього приводу. Він вважає, що Кримський півострів — це виключно українська територія, тому "ми будемо використовувати той спосіб, який вважаємо необхідним".

"Це наш півострів, і він обов’язково буде звільнений тим способом, який ми вважаємо за необхідне. На сьогодні виглядає так, що якщо росіяни не підуть із Криму самостійно, нам доведеться їх звідти "викурити" за допомогою зброї, яка є у нас в наявності", – зазначив секретар РНБО.

Крім того, Олексій Данілов також додав, що Україна дотримується обіцянок, які дала західним партнерам стосовно того, що їхня зброя не буде використовуватися для ударів по території Російської Федерації.

"Є певні обмеження щодо використання західної зброї, наші обіцянки партнерам, яких ми обов’язково дотримуємося. На території рф ми західну зброю не використовуємо.
Якщо там щось відбувається, це відбувається лише з використанням зброї нашого виробництва",
— додав він.

До слова, нещодавно українці атакували на території Криму великий десантний корабель "Мінськ", а також підводний човен "Ростов-на-Дону".

Данілов розкрив мету росіян щодо виборів на ТОТ

Раніше ми писали про те, що секретар РНБО Олексій Данілов розповів, для чого Російська Федерація вирішила проводити вибори на окупованих територіях. За словами очільника Радбезу, такі дії — це черговий спосіб примусової русифікації. Адже самі росіяни бажають залучити до свого війська достатньо багато українців, що проживають на окупованих територіях, однак вони не можуть цього зробити, якщо не роздадуть паспорти РФ місцевим жителям.

"Одне з основних завдань, яке вирішує російська влада проведенням так званого "единого дня голосования", – це введення тимчасово окупованих територій до правового поля рф з метою розбудови мобілізаційної інфраструктури, примушення до прийняття російського громадянства і підготовка "нових громадян рф" до насильницького призову до росармії", — написав Данілов.

Він також додав, що Україна намагається всіма можливими способами позбавитись від методів русифікації, які використовують окупанти.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що думає Олексій Данілов з приводу нової хвилі мобілізації. Також ми писали про звільнення Олексія Резнікова з посади голови Міноборони.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.