Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Складе компанію Путіну у в'язниці – Лукашенка визнали співучасником у війні проти України

Самопроголошений президент Білорусі повинен буде відповісти за скоєні злочини проти України

Фото: Pixabay, Pexels, скриншот. Колаж: Pro Владу

Лукашенко визнали співучасником Путіна у війні проти України

Фото: Pixabay, Pexels, скриншот. Колаж: Pro Владу

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко був визнаний співучасником і одним із винних у воєнних злочинах на території Україні. Таке рішення було прийнято Європарламентом 13 вересня.

Про це йдеться у резолюції Європарламенту, яку ухвалили у Страсбурзі під час пленарного засідання.

Лукашенка визнали причетним до війни в Україні

Резолюція, прийнята Європарламентом, спрямована на регулювання політичних відносин між ЄС і Білоруссю. У ній докладно описані різні злочини, які вчинив диктатор, включаючи підтримку Росії як агресора у війні проти України.

Також у документі наголошується, що саме Олександр Лукашенко дозволив атакувати нашу країну з території Білорусі, надавав військову допомогу та брав участь у поширенні пропаганди. Крім того, у резолюції є окремий розділ про примусове вивезення понад 2 150 дітей з України до Білорусі, де на них здійснювали ідеологічний вплив.

Європарламент закликає Міжнародний кримінальний суд розглянути ці випадки та видати міжнародний ордер на арешт Олександра Лукашенка, розглядаючи його відповідальність за ці дії на рівні, аналогічному Володимиру Путіну і Марії Львові-Бєловій.

Яке покарання чекає білоруського президента

Найважливішим аспектом цієї резолюції є визнання режиму Лукашенка винним у воєнних злочинах та геноциді. Це рішення ставить Білорусь на міжнародну арену та зобов'язує країни-члени Європейського Союзу діяти. Серед пропонованих дій – шукати можливості вилучення фінансових активів керівництва Білорусі та підприємств, які підтримують цей режим. Отримані кошти мають бути передані Україні для відбудови та підтримки потерпілих від війни.

Чому насправді зустрілися Путін та Кім Чен Ин

За даними представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова, Росія звернулася до Північної Кореї для отримання військової допомоги, що може свідчити про її проблеми у забезпеченні військового потенціалу. Росія, зокрема, має проблеми з сучасним і високотехнологічним озброєнням.

Зазначається, що ситуація з оборонними потребами Росії може бути проблематичною на різних фронтах. Проте для України це, за словами Андрія Юсова, не є надто критичною проблемою.

Раніше ми робили добірку курйозів про Путіна та Лукашенка. Також ми писали, чи можливі переговори між Україною та РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.