Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Сирський виступив із першою заявою у ролі Головнокомандувача ЗСУ – деталі

8 лютого президент України звільнив з посади головкома ЗСУ Валерія Залужного та призначив на його місце Олександра Сирського

Фото: Сирський/Telegram. Колаж: Pro Владу

Сирський зробив першу заяву на посаді головнокомандувача

Фото: Сирський/Telegram. Колаж: Pro Владу

Колишній командувач Сухопутними військами України Олександр Сирський 8 лютого був призначений на пост головнокомандувача ЗСУ. Вже 9 лютого 2024-го року генерал-полковник зробив першу заяву на новій посаді.

Про це йдеться в телеграм-каналі Олександра Сирського.

Заява Сирського

Насамперед у своєму зверненні, яке з'явилося 9 лютого, Олександр Сирський подякував колегам за проведення роботи на найважчих ділянках російсько-українського фронту.

Після цього, генерал-полковник відзначив:

  • найбільш пріоритетним для української армії є життя, а також здоров'я військовослужбовців, що захищають нашу країну від ворога;
  • в Україні будуть введені нові технічні рішення, під час яких будуть враховувати успішність використання безпілотників, а також систем радіоелектронної боротьби на фронті;
  • між виконанням бойових завдань, навчаннями, а також відпочинком буде існувати певний баланс;
  • дії української армії на фронті будуть плануватися відповідно до потреб бійців Збройних сил та інших формувань;
  • необхідне покращення логістики, для того, щоб військовослужбовці могли отримувати найбільш важливі речі якомога швидше.

Також новий головнокомандувач додав, що лише постійне вдосконалення може допомогти Україні досягти успіху на цьому шляху та подякував колишньому керівництву ЗСУ за відновлення армії.

Призначення Сирського

Раніше ми писали про те, що під час свого відеозвернення президент України Володимир Зеленський заявив, що він призначає на посаду головнокомандувача Збройних сил генерал-полковника Олександра Сирського.

Сам військовий народився 26 липня 1965-го року у селі Новинки, що знаходиться на території Володимирської області сучасної Росії. Крім того, цікавими є такі факти:

  • Сирський здобув вищу освіту, закінчивши Академію Збройних сил України (також, він зумів отримати диплом Національного університету оборони);
  • Олександр Сирський обіймав посаду командира 72-ї механізованої дивізії, у 2013-му році – заступник начальника Головного командного центру ЗСУ;
  • очолював штаб АТО (на початку);
  • у 2022-му році Сирському було надано звання генерал-полковника.

До свого призначення на цю посаду Сирський займав пост командувача Сухопутних військ України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто очолить Сили безпілотних систем. Також ми повідомляли, які посади пропонував Зеленський Залужному.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.