Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Рішення прийняли одноголосно: у ВР розглянули постанову щодо відкликання Безуглої з посади

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт постанови про відкликання Мар'яни Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Фото: Верховна Рада України, Facebook/Мар'яна Безугла

У Раді зареєстрували постанову про відкликання Безуглої з посади

Фото: Верховна Рада України, Facebook/Мар'яна Безугла

У Раді зареєстрували документ щодо відставки скандальної нардепки Мар’яни Безуглої. Ініціаторами цього проєкту виступили 11 народних депутатів.

Про це повідомив депутат Ярослав Железняк на своїй сторінці у соціальній мережі.

У проєкті постанови йдеться, що Мар'яну Безуглу необхідно відкликати з посади заступниці голови Комітету "внаслідок обставин, що унеможливлюють виконання нею своїх обов'язків".

Тепер проєкт постанови має розглянути Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи. Зі слів Железняка, найімовірніше, Комітет винесе постанову на голосування Верховної Ради вже 10-12 січня.

У разі, якщо постанова буде прийнята, Мар'яна Безугла припинить виконувати обов'язки заступниці голови Комітету, але залишиться його членом.

Раніше, 5 січня, комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення про відкликання Мар'яни Безуглої з посади заступниці голови Комітету.

Сама Мар'яна Безугла відреагувала на це рішення у своєму Facebook-пості. Вона заявила, що рішення Комітету є лише рекомендацією, а не остаточним рішенням. Політикиня заявила, що рішення було прийняте підступно, оскільки вона попередила голову Комітету про свою затримку на засіданні.

Крім того, Безугла заявила, що вона не збирається здаватися і продовжуватиме працювати на благо України.

Декларація Безуглої

Раніше ми писали, що за даними реєстру декларацій, народна депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла задекларувала за 2022 рік дохід у розмірі 483,7 тисячі гривень. Єдиним джерелом доходів для неї була зарплата у Верховній Раді.

На банківських рахунках Безугла має 147,5 тисяч гривень, а готівкою зберігає 10 тисяч доларів.

У власності народної обраниці є квартира в Києві площею 75,1 квадратних метрів, яку вона отримала у спадок від батька у грудні 2019 року. Ціна квартири у декларації вказана у розмірі 164 тисячі гривень.

Крім того, Безугла з 1 лютого 2022 року орендує квартиру в Києві площею 44,8 квадратних метрів. Вартість оренди не вказана.

Безугла пояснила, звідки у неї квартира

У коментарі журналістам Безугла заявила, що квартира у Києві належить її батькові, який отримав її ще у 1941 році як учасник Другої світової війни. За її словами, низька вартість квартири у декларації обумовлена тим, що вона була оцінена за часів СРСР.

Раніше ми розповідали про те, що Безугла назвала прізвища депутатів, які перебувають на фронті. Крім того, ми писали, як відреагували українці на заклик Безуглої щодо мобілізації жінок.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.