Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Путін не повинен отримати перепочинок: Зеленський сказав, якими будуть бойові дії взимку

Що думає президент України Володимир Зеленський з приводу активних наступальних дій в зимову пору року

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Що думає Зеленський з приводу контрнаступу взимку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Контрнаступ Збройних сил України зараз обговорюють в усьому світі. Останнім часом українська армія змогла досягти на фронті чималих успіхів, однак дехто вважає, що наступ може припинитися взимку. З цього приводу висловився чинний глава держави Володимир Зеленський.

Про це він розповів у інтерв'ю CBS.

Що думає Зеленський з приводу контрнаступу

Чинний президент України зазначив, що на цей момент контрнаступ ЗСУ все ж дещо повільний, однак це не скасовує того факту, що бійці продовжують просуватись.

"Це складна ситуація. Я буду з вами абсолютно відвертим. У нас є ініціатива. Це плюс. Ми зупинили російський наступ і перейшли в контрнаступ. І попри це, він не дуже швидкий. Важливо, що ми щодня просуваємося вперед і звільняємо території", — додав президент.

Крім того, журналіст також запитав Володимира Зеленського про те, якими будуть бойові дії взимку та чи взагалі вони будуть. На що президент відповів, що контрнаступ припинятися не буде.

"Забудьте про погоду тощо. У місцях, куди на бронетехніці не проїхати — летимо. Якщо ми не вміємо літати — відправимо дрони. Ми не повинні давати Путіну перепочинок", — сказав Зеленський.

Додамо, що раніше деякі експерти робили заяви про те, що контрнаступальні дії можуть припинитися взимку, однак Зеленський ці чутки не підтвердив.

Чи буде Україна завдавати ударів по Криму

Раніше ми писали про те, що секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов зробив заяву щодо того, чи буде Україна продовжувати завдавати ударів по окупантах на території Кримського півострову.

Секретар РНБО зазначив, що Крим — це виключно українська територія, тому ми будемо використовувати той спосіб, який "вважаємо правильним".

"Це наш півострів, і він обов’язково буде звільнений тим способом, яким ми вважаємо за необхідне. На сьогодні виглядає так, що якщо росіяни не підуть із Криму самостійно, нам доведеться їх звідти "викурити" за допомогою зброї, яка є у нас в наявності", – зазначив секретар РНБО.

Крім того, Олексій Данілов також заявив, що Україна все ж дотримується обіцянок, які дала західним партнерам. Мова йде про те, що наша держава не використовує їхнє озброєння для того, щоб завдавати ударів по території РФ. Тому, за словами секретаря Радбезу, якщо щось відбувається на території Росії, то це лише завдяки використанню вітчизняного озброєння.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Данілов розкрив мету росіян щодо так званих виборів на окупованих територіях. Також ми повідомляли про звільнення з посади міністра оборони Резнікова.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.