Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Путін марить президентством Трампа — як диктатор хоче використати свій "козир"

За словами експертки, Путін вміє лестити та маніпулювати Трампом, для російського диктатора вкрай вигідна можлива перемога американця на майбутніх виборах

Фото: Facebook Трампа, Кремль. Колаж: Pro Владу

Путін марить перемогою Трампа на виборах

Фото: Facebook Трампа, Кремль. Колаж: Pro Владу

Президент Росії Володимир Путін вважає колишнього лідера американців Дональда Трампа своїм "активом". Диктатор впевнений, що в разі перемоги на виборах в США, він спробує вирішити питання війни в Україні на користь країни-агресорки.

Про це зазначила колишня експертка Білого дому з питань Росії Фіона Гілл, пише видання The Guardian.

"Це буквально козир (Путіна – ред.)", – сказала Гілл, відповідаючи на питання, чи робив Володимир Путін ставку на перемогу Трампа на президентських виборах 2024 року і повернення його до влади.

За її словами, для Володимира Путіна є "благом" очікування на повернення Трампа. Російський диктатор може використати це, як попередження, "аби налякати українців, європейців, решту світу, Путін досить упевнений, враховуючи його досвід спілкування з Трампом у минулому, що Трамп швидко спробує вирішити… війну в Україні на його користь".

Також Гілп каже, що у Путіна є прямий номер Трампа, він знає, як маніпулювати американцем, він вміє лестити Трампу, бо вважає його активом у багатьох сенсах.

За її оцінками, Путін дедалі більше відчуває шанс закінчити війну на свою користь:

  • "Мені та багатьом іншим колегам уже надсилають невеликі промацування, щоб перевірити, чи готові США та Захід до переговорів. Це вказує на те, що Росія хотіла б, щоб це покінчилося, але повністю на умовах Путіна: без повернення територій, з можливістю чинити тиск на Україну в довгостроковій перспективі та, звичайно, без репарацій", – повідомила Гілл.
  • Оскільки Трамп може бути непередбачуваним, "Путіну, ймовірно, слід діяти дуже обережно, насправді, щоб не ображати його і не переступати межі (тому що – ред.). Трамп живе для себе".
  • Експертка також наголосила на тому, що російський диктатор впевнений, що зможе розпалити культурні війни по всьому світу, "використовуючи операції політичного впливу та пропаганду".

У Колорадо заборонили Трампу брати участь у виборах

Як ми писали вже раніше, суд штату Колорадо заборонив експрезиденту США Дональду Трампу брати участь у наступних виборах.

Рішення було ухвалене через роль Трампа у подіях 6 січня 2021 року, коли його прихильники штурмували Капітолій США. Суд дійшов висновку, що Трамп підбурював до насильства проти уряду США, що є порушенням Конституції.

Це рішення історичне, бо це перший випадок, коли кандидат у лідери США позбавлений права балотуватися на основі статті Конституції, яка забороняє посадовим особам, які брали участь у "заколоті або повстанні", обіймати державні посади.

Рішення суду стосується лише республіканських праймеріз у штаті Колорадо, які відбудуться 5 березня 2024 року. Однак воно, ймовірно, також вплине на статус Трампа на загальних виборах 5 листопада.

Кампанія Трампа назвала рішення суду помилковим і недемократичним та заявила про намір оскаржити його.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін висловив підтримку Трампу. Перший назвав американську політичну систему "гнилою", адже уряд США переслідує Трампа через підозру в чималій кількості злочинів. Також ми писали, що племінниця Трампа заявила, що він "здав" Путіну Ізраїль.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.