Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Найтаємничіший холостяк? Що відомо про особисте життя та строкату кар'єру Андрія Єрмака

Розповідаємо найцікавіші факти про очільника Офісу президента України Андрія Єрмака

Фото: Андрій Єрмак/Facebook. Колаж: Pro Владу

Біографія Андрія Єрмака

Фото: Андрій Єрмак/Facebook. Колаж: Pro Владу

Андрій Єрмак вже доволі довгий час обіймає посаду голови Офісу президента України. Зараз його називають фактично найближчою людиною до самого лідера держави.

Ми зібрали найцікавіші факти з біографії впливового українського політика.

Особисте життя

Андрій Єрмак народився 21 листопада 1971 року в столиці України. Його батько — Борис Михайлович Єрмак, працював на заводі імені Артема у місті Київ, у Державному комітеті зовнішньоекономічних зв'язків. Мати — Марія Олександрівна, народилася в місті Санкт-Петербург. Також у Єрмака є молодший брат Денис, який народився в 1979 році. Дружини чи дітей в Андрія немає.

В 1989 році він закінчив середню школу в місті Київ, а в 1995 став випускником Інституту міжнародних відносин КНУ імені Шевченка. Тоді Єрмак отримав диплом юриста та Свідоцтво про право займатися адвокатською діяльністю.

Юридична кар'єра Єрмака

Після закінчення університету Андрій Єрмак почав працювати в юридичній компанії "Проксен". Там він обіймав посаду помічника юриста та юриста з 1991 по 1995 рік. Вже в 1997-му році Єрмак разом зі своїми двома одногрупниками заснував "Міжнародну юридичну компанію", завдяки якій він і зробив свою кар'єру юриста. У 2009-му році Єрмак заснував "Асоціацію підприємців Києва", однак у 2018-му покинув пост голови організації.

Режисерська кар'єра Єрмака

Проте, судячи з усього, кар'єри успішного юриста для Андрія Борисовича було замало, тому він зробив непогану кар'єру режисера. Дебютним фільмом Єрмака в цьому напрямку стала кінострічка "Правила бою" — історія про боксера, який через життєві труднощі змушений був брати участь у боях без правил. Однак, крім цієї кінострічки, Єрмак взяв безпосередню участь у таких фільмах:

  • "Межа" (вважається найуспішнішим фільмом Єрмака);
  • "Викрадення диявола";
  • "Передчуття";
  • "Фіксація пріоритетів".

Якщо вірити даним Prozorro, то стає відомо, що компанія Єрмака "Гарнет", яка займалась зйомкою фільмів з 2016 року, отримала 53 мільйони з державного бюджету.

Політична кар'єра Єрмака

Мало хто знає, але політична кар'єра Андрія Єрмака розпочалась не у 2019-му році, а набагато раніше. Починаючи з травня 2006-го року і до листопада 2014-го Єрмак був помічником на громадських засадах народного депутата від "Партії регіонів" Ельбруса Тадеєва.

У 2019-му Єрмак знову повернувся в політику, але вже в набагато більших масштабах. Адже тоді новообраний президент Володимир Зеленський вирішив призначити Андрія Єрмака своїм помічником. Він відповідав за зовнішню політику та був присутній на важливих переговорах. Зокрема, вже у 2019-му році завдяки зусиллям Єрмака відбувались обміни полоненими. Крім того, він відповідав і за певні процеси щодо організації зустрічі нормандської четвірки.

11 лютого 2020-го року Андрій Борисович Єрмак отримав посаду голови Офісу президента України, замінивши Андрія Богдана, з яким він тоді конфліктував.

Скандали, пов'язані з головою Офісу президента

За час свого перебування на посту глави Офісу президента Андрій Борисович потрапив у декілька скандальних ситуацій. Зокрема, до прикладу можна навести переговори Єрмака та Новікова (ексрадник президента) з колишнім спецпредставником Державного департаменту Куртом Волкером, а також з тимчасово повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором. Як відомо, тоді Єрмак та Новіков активно звинувачували п'ятого президента України Петра Порошенка в тому, що саме через нього їхні брати отримали поранення в зоні АТО на Донбасі. Згодом виявилося, що брат Андрія Єрмака мав контузію головного мозку, яку він якраз таки отримав в зоні проведення антитерористичної операції.

Пізніше дивна ситуація за участю брата голови Офісу президента Дениса трапилася навесні 2020-го року. Саме тоді в мережі були опубліковані відеозаписи, на яких нібито брат Андрія Єрмака — Денис пропонував працевлаштування в органах державної влади за чималі гроші. Зрештою, сам очільник Офісу президента звернувся до відповідних органів, де зумів відстояти свою репутацію.

Також, окрім цих ситуацій, було ще декілька дивних інцидентів за участю Андрія Єрмака.

Єрмак та повномасштабне вторгнення

З моменту початку повномасштабного вторгнення Андрій Єрмак відіграє одну із ключових ролей в українській політиці. Відомо, що очільник Офісу президента бере участь у великій кількості політичних процесів, зокрема:

  • займається питанням обміну полонених;
  • бере активну участь у міжнародних переговорах;
  • відповідальний за впровадження санкцій проти Росії;
  • активно спілкується з міжнародним партнерами;
  • займається розробкою планів урегулювання;
  • відвідує бійців на фронті разом з президентом.

Крім цього, Андрій Єрмак виконує і велику кількість інших, дуже важливих завдань.

Хто входить до найближчого кола Зеленського

Президента Володимира Зеленського оточує доволі велика кількість людей. Серед них присутні міністри, депутати, помічники та військові, зокрема:

  • голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія;
  • заступник Керівника Офісу президента Олег Татаров;
  • головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний;
  • командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський;
  • очільник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов;
  • начальник Служби безпеки України Василь Малюк;
  • прем'єр-міністр України Денис Шмигаль;
  • віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров;
  • віцепрем'єр-міністр Олександр Кубраков;
  • віцепрем'єр-міністр Юлія Свириденко.

Додамо, що за словами експертів, таке коло президента України іноді може створювати труднощі. Зокрема, це стосується кадрових питань.

Раніше ми писали, що Зеленський розповів, чим Путін може намагатись залякати українців взимку. Також президент розповів, якими будуть бойові дії взимку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.