Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Наслідки будуть серйозними? У ЄС розпочали оцінку ймовірної перемоги Трампа

Восени 2024-го року у Сполучених Штатах повинні відбутися президентські вибори, де участь братимуть два кандидати

Фото: Donald Trump/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Владу

В ЄС оцінюють наслідки перемоги Трампа

Фото: Donald Trump/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Владу

Наразі Дональд Трамп та Джо Байден є головними кандидатами на посаду президента Сполучених Штатів. При цьому в ЄС серйозну увагу привертають до можливої перемоги Трампа.

Про це йдеться в матеріалі агентства Bloomberg.

Наслідки перемоги в США

З матеріалу стає відомо, що Європейська комісія розпочала оцінку наслідків президентських виборів у США (вони повинні відбутися у листопаді 2024-го року).

Зокрема, серйозну увагу в ЄС привертають до ймовірної перемоги Трампа.

Європейський посадовець зазначив, що Дональд Трамп стає все більш агресивним у своїх висловлюваннях, тому через його президентство може виникнути чимало проблеми. Зокрема, це стосується і торгівлі через Атлантичний океан.

В Євросоюзі також згадують слова Трампа про те, що він планує вивести Сполучені Штати з НАТО, а також, що Європа не повинна отримувати підтримку у війні.

Також в ЄС хвилюються і стосовно можливої допомоги для України, адже під час президентства Трампа вона може не тільки суттєво зменшитися, а й взагалі припинитися.

Нова допомога від США

Раніше ми писали про те, що в Сенаті Сполучених Штатів Америки розкрили деталі, що стосуються надання нової допомоги для України.

В законопроєкті йдеться про ухвалення 118 мільярдів доларів, при цьому 60 мільярдів якраз таки піде на підтримку України, зокрема:

  • закупівля нового озброєння для України у компаній ВПК Сполучених Штатів – 14 мільярдів доларів;
  • підготовка військовослужбовців Збройних сил України, а також інших формувань та обмін розвідувальними даними – 15 мільярдів доларів;
  • поповнення запасів на військових складах у США – 20 мільярдів доларів;
  • підтримка економіки нашої держави – 16 мільярдів доларів;
  • підтримка бюджету України – 8 мільярдів доларів.

Варто зазначити, що наразі цей проєкт закону перебуває на розгляді, однак у випадку його прийняття Україна зможе отримати достатньо велику кількість фінансової та військової допомоги.

Також слід додати, що від початку війни Сполучені Штати Америки передали Україні доволі багато озброєння різного типу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чому Сполучені Штати в жодному випадку не можуть затримувати надання допомоги для України. Також ми повідомляли, що президент Польщі розповів, що є "єдиною надією на перемогу" України у війні проти Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.