Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Байден пішов на важливий компроміс, щоб розблокувати допомогу Україні – деталі

Адміністрація президента США Джо Байдена готова піти на поступки республіканцям у міграційній політиці, щоб забезпечити додаткове фінансування Україні та Ізраїлю

Фото: Facebook/Джо Байден. Колаж: Pro Владу

Байден йде на компроміс, щоб надати допомогу Україні

Фото: Facebook/Джо Байден. Колаж: Pro Владу

Білий дім прагне на державному рівні затвердити військову допомогу двом країнам-союзникам. Аби Конгрес США погодився на таке рішення, президент вдасться до заходів, які перешкоджатимуть нелегальній імміграції через американо-мексиканський кордон.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Республіканці в Конгресі США відмовилися схвалити додаткове фінансування України, поки адміністрація президента Джо Байдена не погодиться на посилення заходів безпеки на кордоні з Мексикою.

Байден заявив, що готовий піти на значні поступки в цьому питанні, а Білий дім підвищить стандарти первинної перевірки кандидатів на отримання притулку.

Адміністрація Байдена також розглядає певну форму положення про "безпечну третю країну", яка б відмовляла у наданні притулку мігрантам, що проїжджають через іншу країну на шляху до США. Ще одним можливим пунктом домовленостей може стати розширення процесу прискореної депортації, відомого як "прискорене видворення".

Речник Білого дому Анджело Фернандес Ернандес заявив, що Байден чітко дав зрозуміти, що "кордон порушений" і що Конгрес має вжити заходів, щоб це виправити. Очолювана республіканцями Палата представників має завершити роботу в цьому році до 14 грудня, а це залишає мало часу для ухвалення законів. Сенат, очолюваний демократами, має аналогічні часові рамки.

З огляду на це, мета, схоже, полягає в тому, щоб укласти угоду на найвищому рівні та, можливо, попрацювати над точними деталями законодавчого тексту під час канікул.

Президент США залишив послання Зеленському

Раніше ми писали, що Сполучені Штати, які надали Україні значну військову допомогу, просять нашу країну змінити стратегію ведення війни.

Як повідомляє Bloomberg, радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським передасть йому послання від президента США Джо Байдена. У цьому посланні Байден закликає Зеленського перейти від наступальних дій до оборонних.

У Білому домі вважають, що це є необхідною умовою для того, щоб Україна змогла виграти війну з Росією.

Зеленський, як повідомляється, розуміє необхідність зміни стратегії, але поки що не робить публічних заяв з цього приводу.

Президент України повинен надати Байдену свою відповідь щодо цього. Крім того, він може нагадати США, що Україна матиме можливість вести належну оборону лише у випадку отримання необхідного озброєння.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки ракет кожного місяця виробляють у Росії. Також ми повідомляли, що Сирський розповів про можливий наступ окупантів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.