Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Нардепи не змогли проголосувати за звільнення Безуглої – в чому причина

Під час чергового засідання Верховної Ради України народні обранці не змогли проголосувати за звільнення Мар'яни Безуглої

Фото: Мар'яна Безугла/Facebook. Колаж: Pro Владу

Стефанчук не поставив на голосування постанову про звільнення Безуглої

Фото: Мар'яна Безугла/Facebook. Колаж: Pro Владу

Нещодавно до Верховної Ради України було подано постанову про звільнення Мар'яни Безуглої з поста заступниці голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Однак, 10 січня депутатам не вдалося проголосувати за цю постанову.

Про це стало відомо під час засідання Верховної Ради України 10 січня.

Звільнення Безуглої

Після того, як постанова про звільнення Мар'яни Безуглої з посади заступниці Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки потрапила до парламенту, народні обранці повинні були її розглянути.

Однак, 10 січня 2024-го року під час засідання, спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук вирішив не ставити на голосування постанову про звільнення нардепки з цієї посади. Більш, того сам Стефанчук ще й закрив засідання.

Тому, народні депутати від різних партій почали показувати своє невдоволення у зв'язку з такими діями спікера Стефанчука.

Додамо, що нардепка Мар'яна Безугла неодноразово робила гучні заяви, що стосуються мобілізації в Україні.

Безугла про покарання для ухилянтів

Раніше ми писали про те, що заступниця комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони Мар'яна Безугла запропонувала нове покарання для ухилянтів.

"Як ви ставитеся до того, щоб громадянам, які підлягають призову, але виїхали за кордон, дати термін на повернення, а у разі неповернення, позбавити громадянства/арештувати активи/інші обмеження? Цікава думка", – сказала нардепка.

Також зазначимо, що в комітеті ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки розглядали можливість введення деяких обмежень для ухилянтів, зокрема:

  • обмеження прав щодо користування транспортним засобом;
  • обмеження прав щодо користування коштами;
  • обмеження прав щодо надання пільг особі;
  • обмеження щодо надання позики чи кредиту тощо.

Зазначимо, що наразі цей закон перебуває на розгляді, а остаточне рішення може суттєво відрізнятися від обговорень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Мар'яна Безугла запропонувала прирівняти службу чоловіків та жінок. Також ми повідомляли, що таке публічна повістка.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.