Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Ухилянтів, які втекли за кордон, пропонують позбавляти громадянства та активів

Достатньо велика кількість чоловіків, які нелегально перетнули кордон під час війни можуть отримати серйозне покарання

Фото: УНІАН, Мар'яна Безугла/Facebook. Колаж: Pro Війну

Безугла пропонує важливі зміни

Фото: УНІАН, Мар'яна Безугла/Facebook. Колаж: Pro Війну

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, територію нашої держави покинуло багато чоловіків призовного віку. Значна частина з них перетнули межі нелегально, однак, невдовзі для них можуть вигадати покарання.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала народна депутатка України Мар'яна Безугла.

Покарання для ухилянтів

Так, голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла вважає, що військовозобов'язані чоловіки, які вже після початку повномасштабної війни з ворогом покинули територію України повинні повернутися. У випадку відмови, їх можуть позбавити найважливішого.

"Як ви ставитеся до того, щоб громадянам, які підлягають призову, але виїхали за кордон, дати термін на повернення, а у разі неповернення, позбавити громадянства/арештувати активи/інші обмеження? Цікава думка", – поцікавилася Безугла.

Крім того, слід додати, що Безугла раніше вже неодноразово робила заяви, які стосуються мобілізаційних процесів в Україні.

Рівність у службі для жінок та чоловіків

Раніше ми писали про те, що народна депутати Мар'яна Безугла розповіла, що в новому законопроєкті, який стосується змін щодо мобілізації йдеться про те, що службу жінок та чоловіків можуть прирівняти.

"Шановні, а права чоловіків і цінність життя якась інша? У жінок залишиться унікальна відстрочка і право на звільнення – вагітність. Якщо вагітна – не мають право мобілізувати/можеш звільнитися. Але водночас декретну відпустку як право на відстрочку/звільнення плануємо надати як дружині, так і чоловіку на вибір", – сказала вона.

Також Безугла зазначила, в цьому законопроєкті можуть міститися і інші не менш важливі зміни. Зокрема, тут мова йде про:

  • у випадку, якщо подружжя має 3 дітей, тоді обидвоє звільняються від проходження військової служби;
  • у випадку, якщо у чоловіка під час служби народжується третя дитина, то він матиме право на звільнення;
  • у випадку, якщо у подружжя лише 1 або 2 дитина, тоді одна (або один) з них може звільнитися зі служби.

Варто згадати, що зараз на військовій службі в Україні перебуває 43 тисяч жінок.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, кого призвуть в наступному році. Також ми повідомляли, що таке публічна повістка та які особи можуть її отримати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.