Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

На виборах станеться справжній сюрприз? Хто може зайняти посаду фон дер Ляйєн

У Євросоюзі невдоволені, що Урсула фон дер Ляєйн все частіше почала виходити за межі своїх посадових обов'язків

Фото: twitter.com/vonderleyen. Колаж: Pro Владу

Переобрання Урсули фон дер Ляйєн може опинитися під великим питанням

Фото: twitter.com/vonderleyen. Колаж: Pro Владу

У червні 2024 року відбудуться вибори голови Європейської комісії. Переобрання Урсули фон дер Ляйєн на другий строк може опинитися під великим питанням саме через невдоволення її опонентів.

Про це йдеться у матеріалі видання Politico.

Журналісти нагадали, що у 2019 році Урсулу фон дер Ляйєн підтримали проєвропейські партії ЄС. Однак, навіть це забезпечило їй лише дуже незначну більшість – 283 голоси за необхідного мінімуму в 374.

Головна причина такої малої кількості голосів за кандидатуру чинної голови Єврокомісії – зростання популярності ультраправих партій по всій Європі.

Зокрема, французький депутат Європарламенту запевнив, що на перегонах може трапитися "справжній сюрприз" для голови Єврокомісії. У тому випадку, якщо проєвропейська коаліція не отримає більшості, "тема фон дер Ляйєн просто перестане існувати".

Як повідомив Politico неназваний європейський дипломат, фон дер Ляйєн "безперечно, лідирує серед інших претендентів на цю посаду, але з такими результатами опитувань європейських партій ще дуже рано говорити про те, чи буде вона переобрана".

Крім того, раніше стало відомо по невдоволення високопосадовців Євросоююзу тим, що через власну самовідданість Урсула фон дер Ляйєн все частіше виходить за межі посадових обов'язків. Зокрема, чиновники скаржаться, що вона консультується з главами країн Євросоюзу перед ухваленням важливих політичних рішень.

Такі невдоволення у столицях країн Євросоюзу можуть загрожувати шансам голови Єврокомісії на переобрання на другий термін після чергових виборів до Європарламенту, які заплановані на 6 червня 2024 року.

Коли Україна може вступити до ЄС

Раніше ми розповідали, що Україна буде спроможна виконати всі умови, поставлені ЄС за два роки після початку переговорів щодо вступу. Про це розповіла віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Я теж завжди говорила два роки. Але у своєму розумінні, я мала на увазі два роки після початку перемовин. Я бачу, що Україні реально за два роки виконати свою домашню роботу", – додала вона.

Також віцепрем’єрка уточнила, що підготовку до перемовин Україна мала розпочати 15 грудня. Крім того, Стефанішина зазначила, що Україна вже відходить "від історії із сімома рекомендаціями".

Також чиновниця уточнила, що на основі звіту Єврокомісії буде побудовано національну програму підготовки до вступу в Євросоюз. Однак, вона щороку оновлюватиметься (з урахуванням досягнутого прогресу перемовин та їхньої динаміки).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що країни-члени ЄС мають побоювання щодо вступу України. Також ми повідомляли про вимоги, які повинна виконати наша держава на шляху до членства в ЄС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.