Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна подала у відставку – що відомо

У понеділок, 5 лютого, міністерка у справах ветеранів повідомила, що залишає свою посаду, причини такого рішення невідомі

Фото: Facebook Лапутіної. Колаж: Pro Владу

Лапутіна написала заяву про відставку

Фото: Facebook Лапутіної. Колаж: Pro Владу

Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна подала у відставку. Відповідна заява 5 лютого була подана на розгляд парламенту.

Про це повідомив представник Кабміну в Раді Тарас Мельничук.

"До Верховної Ради України надійшла заява Лапутіної Юлії Анатоліївни про відставку з посади Міністра у справах ветеранів України", – зазначив парламентар.

Можливе звільнення Залужного: позиція Зеленського

Минулого тижня у соцмережах з'явилась інформація про те, що чинного головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного хочуть звільнити з посади. Але офіційної інформації про це спочатку не було.

Згодом президент Володимир Зеленський зазначив, що дійсно планує "зміни деяких керівних осіб в країні".

"Безумовно, необхідне перезавантаження, новий початок. Коли ми говоримо про це, я маю на увазі заміну низки державних лідерів, а не лише в одному секторі, наприклад, військовому", – заявив він.

Також глава держави наголосив, що варто подумати про людей, які постійно знаходяться в окопах, працюють по три зміни поспіль на заводах, виготовляючи боєприпаси та про тих, хто тікає під час війни за кордон.

Що кажуть про Залужного у США

Водночас речник Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки Пет Райдер, коментуючи можливе звільнення Залужного, наголосив, що він не відстежує абсолютно ніяких кадрових змін у Збройних силах України.

Також він додав, що очевидним є те, що Україна обговорює кадрові зміни в лавах своєї армії.

Згодом у Міністерстві оборони України та в Офісі президента уточнили, що чутки про можливе звільнення головнокомандувача Збройних сил України є неправдивими. Його нібито ніхто не планує відправляти у відставку.

Раніше ми розповідали, яких можливих кандидатів на посаду головкома у разі звільнення Залужного назвала народна обраниця Мар'яна Безугла. Крім того, ми зазначали, якими є відносини між президентом України та головнокомандувачем ЗСУ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.