Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Мера міста Сум відсторонили від посади – у чому він провинився

У САП розповіли, що суд вирішив задовольнити клопотання детективів НАБУ та відсторонив чиновника від посади на два місяці

Фото: НАБУ, Facebook.com/LisenkoOleksandr. Колаж: Pro Владу

Лисенка відсторонили від посади на два місяці

Фото: НАБУ, Facebook.com/LisenkoOleksandr. Колаж: Pro Владу

Мера міста Суми Олександра Лисенка Вищий антикорупційний суд відсторонив від посади. Чиновника підозрюють у хабарництві.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За даними відомства, суддя ВАКС вирішив задовольнити клопотання детективів НАБУ та відсторонив від Лисенка від посади мера міста Суми.

Строк відсторонення голови міста Суми складає 2 місяці. Тобто, виходить, що він не виконуватиме своїх повноважень як мінімум до 9 грудня 2023 року.

Що відомо про справу Лисенка

Раніше ми розповідали, що правоохоронці "спіймали на гарячому" міського голову Сум Олександра Лисенка і та директора Департаменту ЖКГ міської ради.

Лисенка затримали в момент отримання частини траншу, а саме 1,4 млн гривень. І це тільки частина грошей – всього цього року мер вже отримав 2,1 млн гривень хабаря. Керівник міста Суми вирішив заробити на смітті та тарифах – вимагав грошей від компанії, що займається побутовими відходами.

У НАБУ кажуть, що крім мера Сум затримали також і директора Департаменту житлово-комунальних послуг міської ради.

"Сумського міського голову та директора Департаменту ЖКГ міськради викрили під час отримання останнього траншу – 1,4 млн грн", – сказано в повідомленні НАБУ.

Відомо, що гроші чиновникам передавали за ухвалення рішення про встановлення тарифу та відсутність штучних перешкод у діяльності підприємства.

Повідомлення про хабарництво: скільки грошей можна отримати

Як ми зазначали, український суд схвалив історичне рішення про виплату винагороди викривачеві корупції. За свій внесок у викритті злочину людина отримає понад 10 мільйонів гривень.

2 жовтня суд схвалив угоду про визнання вини між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та колишнім першим заступником начальника київської податкової служби. У рішенні суду зокрема йшлося про виплату винагороди викривачу в сумі 13 мільйонів 299 тисяч 950 гривень.

Це перший унікальний випадок, за якого громадянин України, який викрив випадок корупції, отримає винагороду в такому значущому обсязі.

Варто звернути увагу на те, що вирок ще може бути оскаржено в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Раніше ми повідомляли, як тепер українці зможуть отримати керівні посади. Також ми писали, чому в Україні зростає рівень корупції.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.