Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Кандидатка на посаду очільниці Мінкульту назвала можливих заступників: хто в списку

Юлія Федів розповіла, кого вона б хотіла бачити серед своїх заступників на посаді міністерки культури України

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Федів назвала своїх можливих заступників

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Громадська діячка та колишня українська держслужбовиця Юлія Федів на цей момент є головною кандидаткою на посаду міністерки культури України. Нещодавно вона розповіла, хто може опинитися в списку її заступників.

Про це Федів заявила в ефірі Радіо Культура

Хто може опинитися в списку заступників міністерки культури

Під час ефіру Юлія Федів назвала прізвища своїх ймовірних заступників, зокрема в списку опинились:

  • Антон Дробович — експерт у сфері комунікацій, освіти та культури, голова Українського інституту національної пам'яті та випускник програми "Цінності та суспільство" Аспен Інституту. З моменту початку повномасштабної війни проти Російської Федерації Дробович перебуває у лавах Збройних сил України;
  • Соломія Боршош — виконавча директорка "Українського інституту", експертка зі стратегічного планування, оцінювання та доброго врядування. Має великий досвід в управлінні та аудиті;
  • Олександр Трегуб — український дизайнер та співзасновник Projector. Був відповідальним за створення багатьох проєктів;
  • Галина Григоренко — колишня заступниця попереднього міністра культури Олександра Ткаченка. Подала у відставку одразу після звільнення самого міністра. Раніше вона була головою Держагентства з питань мистецтва та мистецької освіти.

Додамо, що на цей момент Юлія Федів є лише кандидаткою в керівники Мінкульту, однак вже скоро вона може повноцінно очолити відомство.

Кабінет міністрів України звільнив всіх заступників очільника Міноборони

Раніше ми розповідали про те, що сьогодні, 18 вересня в Україні відбулись серйозні зміни в одному з відомств. Мова йде про Міністерство оборони України. Там, згідно з розпорядженням Кабміну, були звільнені всі заступники Рустема Умєрова, зокрема:

  • Шевченко Андрій Віталійович – заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції;
  • Дейнега Віталій Олегович – заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;
  • Гаврилов Володимир Валеріанович – заступник Міністра оборони України;
  • Замлинський Ростислав Теодозійович – заступник Міністра оборони України;
  • Маляр Ганна Василівна – заступниця Міністра оборони України;
  • Шарапов Денис Олександрович – заступник Міністра оборони України;
  • Ващенко Костянтин Олександрович – державний секретар Міністерства оборони України.

Таким чином, з цього рішення Кабміну можна зрозуміти, що новий очільник Міноборони хоче здійснити кардинальні зміни у відомстві.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Резніков подав заяву про відставку. Також ми повідомляли, кого в Україні хотіли відправити у відставку за останній час.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.