Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Зміни в уряді: кого хотіли відправити у відставку за останній час

Розповідаємо, хто з представників української влади міг залишитись без посади за останній час

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Можливі відставки Кулеби, Резнікова та інших чиновників

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Останнім часом в українських медіа доволі часто з'являлись чутки стосовно можливих відставок високопосадовців. Без посад могли залишитись доволі неочікувані особистості.

Про це пише редакція сайту.

Відставка міністра оборони Резнікова

Нещодавно в українських ЗМІ почала активно поширюватись інформація про те, що чинний міністр оборони України Олексій Резніков дуже близький до відставки. Такі чутки набули галасу на фоні корупційного скандалу у сфері закупівель для військовослужбовців ЗСУ. В ньому, до слова, були замішані представники Міноборони, які мали тісний зв'язок із самим Резніковим.

Активне обговорення відставки міністра триває і досі. Сам Резніков досить часто відповідає на питання журналістів стосовно того, чи може він покинути посаду:

"Коли ми з президентом в серпні 2021 року обговорювали його пропозицію, він знав, що це не було моєю мрією. Ми одразу обговорили, що це – тимчасова історія для мене. Я не є людиною, яка хоче бути чиновником все своє життя. В мене немає політичних амбіцій. Він знає про мої плани та бажання читати лекції та займатись приватною практикою" – зазначив Резніков.

Також Резніков додав, що він може самостійно піти з посади тоді, коли "вже не буде сил та почуття гумору сміятись над людьми". Також на фоні можливого відсторонення Резнікова поширюються чутки про те, що чинний голова Міноборони може зайняти посаду посла у Великобританію.

Ввечері, 3 вересня Президент України Володимир Зеленський під час свого вечірнього звернення заявив, що Олексій Резніков буде звільнений з посади, а замінить його Рустем Умеров. Зранку, 4 вересня Резніков повідомив, що подав до Верховної Ради заяву про відставку.

5 вересня 327 народних обранців підтримали відставку міністра оборони Резнікова. 6 вересня 338 депутатів підтримали призначення ексглави Фонду держмайна Рустема Умєрова на цю посаду.

Чутки про відставку глави МЗС

Крім можливої відставки Резнікова в ЗМІ також поширювалась інформація і про відсторонення голови Міністерства закордонних справ України Дмитра Кулеби. Такі повідомлення почали надходити ще на початку серпня. За даними різних джерел відомо, що Дмитра Кулебу може замінити представник Верховної Ради від правлячої партії або ж представник Офісу Президента. Причина можливої відставки не відома, проте сам Кулеба дав коментар стосовно чуток:

"Я працюю. Жодна посада не є вічною. Я абсолютно спокійно ставлюсь до всього. Я ще на початку сказав, що піду за двох обставин: перша – якщо Президент попросить мене піти, а друга – якщо я зайду в якесь принципове протиріччя із зовнішньою політикою і не вважатиму можливим над цим працювати" – заявив Кулеба.

Інші відставки та звільнення

Зазначимо, що окрім можливих відставок міністра оборони та міністра закордонних справ чимало високопосадовців, а також депутатів Верховної Ради вже склали свої повноваження, серед них:

  • Юрій Буглак (член ЦВК);
  • Юрій Арістов (депутат, "Слуга Народу");
  • Олександр Ткаченко (міністр культури та інформаційної політики);
  • Андрій Холодов (депутат, "Слуга Народу");
  • Всеволод Князєв (голова Верховного суду України).

Примітно, що крім вище перелічених осіб ряд чиновників покинули свої пости у міських, обласних та районних адміністраціях.

Надаємо, раніше ми повідомляли про випадки "газової корупції" та скасування премій облгазам. Також ми писали про податки з виплат військовослужбовцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.